Waar een klein bericht groot in kan zijn, de overname van Hitt

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 30/10/2003 08:35
Hitt vlucht van de beurs en er zullen er nog meer volgen om dezelfde reden. De reden is: "teveel regels en kosten". Daar zorgt ook de commissie Tabaksblat voor en de overheid doet ook nog eens een duit in het zakje.
Als een bedrijf met een omzet van ca. EUR 35 miljoen ca. 200.000 aan kosten kwij is voor een notering op de beurs, dan is het zeker de vraag, "heb ik daar als bedrijf nog wel wat te zoeken"?

Waarom deze opmerking, als belegger is het zeker goed om uit te kijken naar bedrijven die voor een soort gelijke situatie staan en tegen een redelijke prijs genoteerd zijn. De Heer van Beuningen van Todlin, geen onbekende van ons, doet daar ook zo zijn voordeel mee.
De Directie van Hitt heeft het dan alleen nog maar over de geldswaarde die men kwijt is, vraag niet naar de "tijd" die de regelgeving vraagt!
Zo hoorden wij van een tuinder, op onze vraag; waarom die groenten zo duur is?
Het antwoord was onthutsend, "door de regelgeving"! De tuinder van nu moet een certificaat van bekwaamheid halen en als hij dan andijvie wilt planten, komen de "controleurs" kijken over alles wel is zoals het "moet", i.v.m. "milieu" etc.. Dan mag hij gaan planten en die heren controleurs komen meerdere malen in de 2 weken kijken en daarna. En dat zijn niet de goedkoopste "controleurs en daar draait de consument (die kosten) voorop.
Nu die kosten van de controleurs/toezichthouders (lees STE of AFM etc.) zullen door de bedrijven betaald moeten worden. Dus minder winst en veel processen via de rechter (advokaten) en dan ook een lager dividend. Dus voor veel bedrijven de tijd om delen van het bedrijf naar het buitenland te brengen. Dus werkeloosheid en vul maar in.
Daar zou de VEB ook eens tegen moeten gaan "strijden"! De kleine belegger is straks het "haasje", is onze verwachting, dus kijk eens uit naar beurs verlaters..!



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL