Numico rondt optimalisering van het Europese productieplatform voor babyvoeding af

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 05/07/2005 07:01
Koninklijke Numico N.V. maakt bekend dat de sluiting van de acht productiefaciliteiten voor babyvoeding - die deel uitmaakte van het rationaliserings-programma van het Europese productieplatform - succesvol is afgerond.

Numico heeft met succes de laatste twee productiefaciliteiten gesloten als onderdeel van project Focus, het project dat gericht is op de optimalisering van het productieplatform voor babyvoeding in Europa. De fabriek in Friedrichsdorf (Duitsland) is in mei gesloten, gevolgd door de sluiting van de fabriek in Wells (Verenigd Koninkrijk) vorige week. De fabriekssluitingen zijn volledig volgens plan en zonder enige vorm van verstoring binnen het verwachte tijdsbestek uitgevoerd. De meerderheid van de betrokken werknemers heeft reeds een vervangende betrekking gevonden.

De sluiting van deze twee fabrieken zal in het tweede kwartaal van 2005 leiden tot eenmalige additionele kosten van circa EUR 2,5 miljoen ten opzichte van het eerste kwartaal van 2005.

Project Focus is gericht op de optimalisering en vereenvoudiging van Numico's productieplatform voor babyvoeding in Europa. Het project is in juli 2003 gestart en zal in 2006 een cumulatieve besparing van EUR 35 miljoen op jaarbasis opleveren.

Koninklijke Numico is een bedrijf dat is gericht op gespecialiseerde voedingen met leidende posities in de markten van Babyvoeding en Klinische Voeding en brengt onder meer producten op de markt onder de merknamen Nutricia, Milupa en Cow & Gate. De onderneming bedient klanten in meer dan 100 landen en heeft circa 11.000 medewerkers in dienst (www.numico.com).



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL