Halfjaarbericht RT Company

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 16/09/2005 08:18
In het eerste halfjaar van 2005 is een winst na belasting gerealiseerd van EUR
14.132.000, tegenover een verlies van EUR 1.039.000 in het eerste halfjaar van 2004.
Het bestuur van de vennootschap en de bewindvoerder hebben in het 1e halfjaar
van 2005 het crediteurenakkoord voorbereid.
Via de Stichting Vrienden van RT Company is een converteerbare lening verstrekt van Euro 1.200.000,--. De stichting heeft haar middelen verkregen van enkele professionele partijen. Deze middelen zijn aangewend ter financiering van het crediteurenakkoord. De vennootschap heeft een
crediteurenakkoord aangeboden aan haar eigen crediteuren, alsmede aan de crediteuren van haar failliete deelneming Citee BV.
Op 30 juni jl. is door de crediteuren het akkoord aangenomen, dat op 22 juli 2005 door de Rechtbank Den Haag is gehomologeerd. Deze beschikking heeft op 2 augustus 2005 kracht van gewijsde gekregen, waardoor het crediteurenakkoord definitief is. Het akkoord geldt voor alle crediteuren. De surseance van betaling is hiermee geëindigd.
Door het aannemen van het crediteurenakkoord is de voorziening voor de deelnemingen bijna geheel komen vrij te vallen. Door realisering van het crediteurenakkoord heeft de vennootschap in totaal Euro 12.936.000 als baten gerealiseerd.
Tengevolge van de deconsolidatie van de deelneming Newconomy Management, welke in juni 2005 failliet verklaard is, werd een resultaat behaald van Euro 1.275.000 over het eerste halfjaar van 2005.
Het groepsvermogen bedraagt per 30 juni 2005 totaal EUR 835.670 tegenover negatief EUR 14.496.826 per 31 december 2004. De solvabiliteit van de vennootschap bedraagt 40 % per 30 juni 2005. De onderneming streeft naar een solvabiliteit van boven de 35% en een rendement over het geïnvesteerde eigen vermogen van 10% per jaar.

Vooruitzichten
Conversie eerste tranche convertible
Het bestuur van RT Company NV maakt bekend dat de eerste tranche van Euro 5 miljoen van de totale aan RT Company NV toegezegde converteerbare lening van Euro 15 miljoen door Holland Management Holding BV en de Stichting Vrienden RT Company beschikbaar is gekomen. De conversie zal uiterlijk plaatsvinden gelijktijdig met het uitbrengen van het prospectus noodzakelijk om de huidige noteringsmaatregel te doen opheffen.
Met de opbrengst is mede een belang in De Vries Robbé Groep NV verkregen. De beschikbare middelen zullen worden benut voor het verkrijgen van een aanmerkelijk belang in andere beursgenoteerde ondernemingen en zal tevens geïnvesteerd worden in vastgoed.

Investering in beursgenoteerde bedrijven
RT Company NV was van oudsher een participatie maatschappij, het bestuur zal getrachten de portfolio uit te breiden met nieuwe en bestaande belangen, o.a. in beursgenoteerde ondernemingen. Deze structuur is een onderdeel van de eerder gepresenteerde strategie. Het bestuur van RT Company NV is voornemens om in de komende periode een aanmerkelijk belang te verkrijgen in verschillende beursgenoteerde ondernemingen. Het voornemen is om een belang te
verkrijgen in Blue Fox, Management Share, Rood Testhouse, De Vries Robbé Groep, Spyker Cars en Tie Holding. De belangen zijn strategisch en bedoeld om samenwerking tussen de deelnemingen van RT Company NV en deze bedrijven te bevorderen in Nederland en Oost-Europa.

RT Company NV heeft een belang verkregen in De Vries Robbé Groep NV van 5,1% tegen de beurskoers van 12 september 2005, te weten Euro 0,88. Door de verworven participatie in DVRG worden de mogelijkheden tot samenwerking en het creëren van synergie tussen de beide bedrijven benadrukt, zeker daar waar het de ontwikkeling van de kansen in Oost-Europa betreft.
Ook bij in de toekomst te verwerven participaties wordt actief gezocht naar potentiële turn-around situaties en koersmatig gunstige aanvangsniveaus, waardoor mogelijk koerswinsten gerealiseerd kunnen worden.

Ontwikkeling van bestaande participaties
Het bestuur van RT Company NV is voornemens om binnen afzienbare tijd een achtergestelde lening te verstrekken van Euro 525.000 aan de reeds lang bestaande participatie in Veritate BV. Het bestuur van RT Company NV onderschrijft daarmee de grote potentie die Veritate BV heeft. Het te verstrekken krediet zal worden aangewend om overnames te financieren. Het bestuur van RT Company NV en de directie van Veritate zien in Oost europa expansie mogelijkheden voor de door Veritate ontwikkelde concepten.

Investering in vastgoed
In het kader van de uitvoering van het eerder gepresenteerde beleidsplan, zal eveneens worden geïnvesteerd in een pakket vastgoed ter waarde van ca. Euro 9.450.000,--. Dit pakket onroerend goed omvat kleine winkelcentra, kantoren, bedrijfslocaties en rijksmonumenten. Het pakket wordt verkregen van diverse marktpartijen en verbonden partijen. Door RT Company NV is ondertussen een
aanbetaling van Euro 945.000,-- gedaan, zijnde 10% van de investeringsverplichting.
Met de uitvoering van een deel van het investeringsplan wordt een deel van het voorgenomen beleidsplan gerealiseerd en zal RT Company NV tot een structureel winstgevende onderneming maken. Het doel van onze strategie is om waarde voor onze aandeelhouders te creëren door middel van duurzame winstgroei. In de afgelopen maanden is de organisatie opgezet en zijnde kosten verlaagd, tevens zijn diverse plannen in werking gezet om een sterker, vitaler en productiever bedrijf te realiseren. De markt begint deze inzet op waarde te schatten. Onze financiële doelstellingen zijn duidelijk, transparant en rechtstreeks
gekoppeld aan het creëren van waarde. We weten wat we doen en zullen ons focussen op het belangrijkste:
groei van de business en de omzet. Als we succesvol groeien worden de aandeelhouders beloond voor hun vertrouwen in het huidige management middels een hogere intrinsieke waarde en een stabiele koers.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL