RT Company NV maakt toekomst plannen bekend.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 01/08/2005 14:44
Tijdens de Buitengewone vergadering van aandeelhouders van RT Company heden, gehouden in Den Haag, hebben de aandeelhouders kennis genomen van het op 30 juni jl. door crediteuren aangenomen akkoord, dat op 22 juli 2005 door de Rechtbank Den Haag is gehomologeerd. Deze beschikking verkrijgt op 2 augustus 2005 kracht van gewijsde, waardoor het crediteurenakkoord definitief is. Het akkoord geldt voor alle crediteuren. De surseance van betaling eindigt hiermee.

De aandeelhouders hebben de, door FAG Accountants gecontroleerde jaarrekening 2004 ongewijzigd vastgesteld. Aan het bestuur is decharge verleend voor het gevoerde beleid en aan de Raad van Commissarissen, onder voorzitterschap van de heer dr. M.J.L. Jonkhart, is decharge verleend voor het uitgeoefende toezicht.

De aandeelhouders hebben ingestemd met de voorgestelde statutenwijziging, inhoudende de verlaging van de nominale waarde van het aandeel tot € 0,01 zonder terugbetaling van kapitaal aan de aandeelhouders, alsmede met de toekomstige statutenwijziging, inhoudende verhoging van het maatschappelijke kapitaal tot €. 35.000.000,-- bij emissie van de converteerbare lening van 15 miljoen euro en de in het kader van het crediteurenakkoord reeds verstrekte converteerbare lening van 1,2 miljoen euro, beide binnen besloten kring.

Door de aandeelhouders zijn de nieuwe bestuurders de heer G. Tóth ( CEO) en C.J.P.M van der Maarel (CFO) benoemd, na aftreden van de huidige bestuurder de heer G. Budel.

De heer G. Budel is benoemd tot president-commissaris van RT Company NV na het, conform het aftredings schema, voorgenomen aftreden van de zittende commissarissen.

De inspanningen van het nieuw aangetreden bestuur zijn gericht op spoedige terugkeer in de officiële notering. De vennootschap is, voorzover noodzakelijk, voornemens om in verband hiermee medio oktober 2005 een prospectus of informatiememorandum uit te brengen.

De door de Stichting Vrienden RT Company NV verstrekte lening van 1,2 miljoen euro zal zo spoedig mogelijk worden geconverteerd. Gelijktijdig met het eventuele uitbrengen van het prospectus of informatiememorandum zal de converteerbare lening van 15 miljoen euro worden geconverteerd. Het Eigen Vermogen van RT Company NV zal hierdoor met 16,2 miljoen euro stijgen. De freefloat zal na uitgifte van de nieuwe aandelen minimaal 25% van het aantal uitstaande aandelen bedragen. Ruim 50% van de nieuw uit te geven aandelen zullen vallen onder een vrijwillige lock-up van 180 dagen. Dit geldt ook voor de circa 400 miljoen aandelen die bij de voorgenomen emissie door De Vries Robbé Groep NV zullen worden verkregen.

Tengevolge van het aangenomen crediteurenakkoord, zijn er voor een bedrag van ruim 14 miljoen euro schulden vrijgevallen, die als resultaat in 2005 zullen worden verantwoord. Door invoering van IFRS zullen ook de latente vorderingen vennootschapsbelasting in de balans worden opgenomen. Hierdoor is een forse toename van het Eigen Vermogen te verwachten.

Tengevolge van vorenstaande wordt het eigen vermogen per aandeel positief.

De nieuwe bestuurders willen voorkomen dat het aandeel RT Company als een pennystock zal voortgaan, en zijn van mening dat de koers van het aandeel boven de Euro 1,- zal moeten gaan noteren. Dit kan deels worden bereikt door autonome koersstijgingen, alsmede door een eventueel uit te voeren reverse stocksplit, waarbij het bestuur aan de aandeelhouders zal voorstellen om een zodanig aantal aandelen samen te voegen als noodzakelijk om het gewenste koersdoel te bereiken. Dit zal zo nodig over circa 18 maanden aan de aandeelhouders worden voorgelegd.

Het jaar 2005 zal naar verwachting met winst worden afgesloten door enerzijds vrijval schulden anderzijds door exploitatie winst.

Het bestuur streeft middels aquisities, voor 2006 naar een balanstotaal van ongeveer 60 miljoen euro, met een solvabiliteit van minimaal 35%. Het bestuur heeft kredietfaciliteiten aangetrokken, noodzakelijk voor de investeringen, derhalve zijn er geen verdere voornemens tot nieuwe aandelen emissies voor de financiering van de voorgenomen acquisities.

Tijdens de aandeelhouders vergadering werden de toekomstplannen aan de aandeelhouders gepresenteerd. Het bestuur van RT Company NV streeft naar vier kern activiteiten, bestaande uit:

Het houden van c.q. uitbreiden van de bestaande portefeuille participaties waaronder de belangen in Diginotar BV, Meyer Nonitor BV en Apolle Invest S.A. (Frankrijk) Op korte termijn zal een review plaatsvinden van de bestaande portefeuille met participaties. De nieuwe bestuurders zijn van mening dat participaties direct of indirect moeten bijdragen aan het resultaat van de onderneming.
Door RT Company zullen ook effecten van Nederlandse beursgenoteerde ondernemingen worden gehouden, waarbij telkens getracht zal worden een aanmerkelijk belang te verwerven. De geraamde investeringen bedragen circa 8 miljoen euro, de hieruit te behalen resultaten zullen bijdragen aan de intrinsieke waarde. Daarnaast zijn de belangen bedoeld om nieuwe markten te kunnen betreden.
Een deel van de opbrengst van de converteerbare geldlening van 15 miljoen euro zal worden aangewend voor investeringen in vastgoed tot een bedrag van 10 miljoen euro, dat jaarlijkse een direkt en indirekt rendement moet opleveren van 1,2 miljoen euro.
De nieuwe bestuurder G. Tóth zal, namens de vennootschap, op korte termijn, na zijn aantreden een intentie overeenkomst sluiten tot de overname van een Nederlandse Uitgeverij, gespecialiseerd publicaties, alsmede een ICT-Multimedia bedrijf, gespecialiseerd in presentaties voor professionele marktpartijen, zowel middels internet als in gedrukte vorm. Bij deze ondernemingen werken ongeveer 65 medewerkers. Deze bedrijven zijn reeds vijftien jaar marktleider in hun branche en hoofdzakelijk op de Nederlandse markt actief, evenals in Scandinavische landen, welke een enorme groeimarkt zijn. Met de overname is naar verwachting een bedrag gemoeid van ongeveer 40 miljoen euro.
De vennootschap en de commissaris zullen dit jaar zorgdragen voor een uitbreiding van de Raad van commissarissen tot drie commissarissen. Daarnaast zal door de vennootschap een compliance officer worden aangewezen.

Aan de bestuurders en commissarissen van de vennootschap worden geen optie regelingen toegekend.

Door de Raad van Commissarissen zal, na de voorgenomen aquisitie, aan de aandeelhouders een voorstel worden gedaan tot uitbreiding van het bestuur, met een bestuurder die grote ervaring heeft in de uitgeverij en het ICT-Multimediabedrijf.

Voor het jaar 2006 wordt gestreefd naar een omzet van circa 17,5 miljoen euro met een netto resultaat van circa 4,5 miljoen euro.

Voor nadere informatie over RT Company NV, zie ook de website www.Rtcompany.net.

De onderneming zal worden gevestigd aan de Burgemeester Honnerlage Gretelaan 57 te 3119 BA Schiedam. De administratie zal worden gevestigd aan de Sadatweg 58 te Delft.
Bron : RT Company




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL