Ctac migreert SAP Retail ERP-omgeving

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 25/09/2013 11:13
SAP realtime dataplatform biedt bedrijven concurrentievoordeel door
razendsnelle en betaalbare analyse van eigen klantgegevens
’s-Hertogenbosch, 24 september 2013 – ICT Solution Provider Ctac heeft haar SAP
Retail oplossing ’Fit4Retail‘ gemigreerd naar het SAP HANA-platform.
Fit4Retail voor HANA biedt klanten, naast 23 door SAP geoptimaliseerde scenario’s, ook door Ctac geoptimaliseerde scenario’s, zoals herverdelen, replenishment en allocatie berekening. Fit4Retail for HANA maakt het voor kleine en middelgrote retailers mogelijk om meer informatie uit hun Big Data te halen. Hierdoor kunnen ze realtime prognoses opstellen en inspelen op marktontwikkelingen en klantwensen. Dit levert een aanzienlijk concurrentievoordeel op.
Elke twee jaar verdubbelt de data die mondiaal wordt opgeslagen. Inmiddels hebben bedrijven en consumenten samen zo’n 3,8 zetabyte aan digitale gegevens verzameld. Om uit die gestructureerde en ongestructureerde data patronen en correlaties te
distilleren, was tot nu toe alleen voorbehouden aan grote bedrijven. SAP HANA is een inmemory techniek die de verwerkingssnelheid van een SAP systeem met een factor 1.000 kan verhogen. Bedrijven nemen veel beslissingen op basis van informatie die een dag oud is, omdat ze ’s nachts batch runs verwerken. Met SAP HANA is het mogelijk om deze informatie direct beschikbaar te hebben.
De migratie van Fit4Retail naar het SAP HANA-platform opent een groot aantal
mogelijkheden voor het verzamelen van relevante informatie. In een aantal gevallen maakt deze migratie zelfs een apart SAP Business Warehouse-systeem overbodig. Dit omdat Ctac dankzij HANA Analytic Foundation operationele rapportages heeft
toegevoegd. Ctac biedt het Fit4Retail-platform aan klanten aan op basis van Ctac Cloud Services of on-premise.

SAP HANA is echt een quantum leap voor bedrijfsprocessen. Ondernemen is vooruitzien en dat is precies wat deze technologie mogelijk maakt, realtime”, zegt Léon van den Bogaert, directeur Innovatie bij Ctac. “SAP HANA is een enabler om bedrijfsprocessen radicaal te innoveren. Een voorbeeld hiervan is het herbevoorraden van winkels.
Voorheen vond herbevoorrading van winkels plaats op basis van de informatie van de dag ervoor. Op het moment dat SAP HANA wordt ingezet, kan een retailer zelfs tot net voor het moment dat de vrachtwagens gaan rijden bepalen welke goederenbenodigd zijn.
Met name rond acties kan deze wendbaarheid een enorm voordeel opleveren. Wij hebben op het hoofdkantoor van Ctac in Den Bosch een werkend SAP Fit4Retail-systeem staan, draaiend op het SAP HANA-platform. Ik nodig alle ondernemers uit om langs te komen en samen met ons na te denken over hoe hun business het meeste profijt kan halen uit deze oplossing.”



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL