Ctac boekt breakeven resultaat in eerste kwartaal

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 12/05/2011 08:00
Kerncijfers € miljoen (tenzij anders vermeld)
Q1 2011 Q4 2010 Q1 2010
Omzet 18,6 19,8 18,0
Bedrijfsresultaat 0,2 0,6 0,5
Nettowinst 0,0 0,3 0,2
Aantal medewerkers ultimo (headcount) 512 501 481

Hoofdpunten

. Vraag naar ICT-diensten lager dan vierde kwartaal 2010
. Omzet stijgt met 3,8% ten opzichte van het eerste kwartaal 2010
. Licht positief bedrijfsresultaat van € 0,2 miljoen
. Toename omzet en verbetering winstgevendheid verwacht voor heel 2011
Henny Hilgerdenaar, CEO: “Het eerste kwartaal van 2011 laat nog niet de gewenste omzet- en rendementsverbetering zien. We zien voldoende beweging in de markt. Het aantal potentiële nieuwe projecten is gestegen, maar klanten stellen investeringsbeslissingen uit. Onze omzet en de bezettingsgraad zijn hierdoor in het eerste kwartaal lager uitgevallen dan in het vierde kwartaal van 2010, wat heeft geleid tot een licht lager bedrijfsresultaat. We zijn goed gepositioneerd om snel te kunnen profiteren van een verbetering van de vraag naar ICT-diensten.”

Omzet en resultaatontwikkeling
Over het eerste kwartaal 2011 heeft Ctac N.V. (Ctac) een omzet gerealiseerd van € 18,6 miljoen (Q4 2010: € 19,8 miljoen; Q1 2010: € 18,0 miljoen). Dit is 5,6% lager dan in het vierde kwartaal 2010. Ten opzichte van het eerste kwartaal 2010 is de omzet met 3,8% gestegen.

Van de kwartaalomzet was € 2,0 miljoen afkomstig uit de verkoop van licenties en onderhoudscontracten (Q1 2010: € 2,3 miljoen). Circa € 0,5 miljoen van de licentieomzet betrof nieuwe projecten, het overige deel bestond uit onderhoudscontracten (Q1 2010: € 0,9 miljoen).

Het bedrijfsresultaat in het eerste kwartaal van 2011 bedroeg € 0,2 miljoen positief (Q4 2010: € 0,6 miljoen positief; Q1 2010: € 0,5 miljoen positief). De verminderde resultaten in het eerste kwartaal zijn het gevolg van lagere licentie-omzet en een dalende bezettingsgraad doordat investeringsbeslissingen van klanten worden uitgesteld.

Recente initiatieven
Ctac-dochter Yellow2B en Dutch Application Company (DAC) ontwikkelen oplossingen om data uit SAP- en Microsoft-omgevingen mobiel te ontsluiten naar smartphones en internettablets zoals de iPad. De bedrijven starten hiertoe een strategische samenwerking. De samenwerking past in de strategie van Ctac om zogenaamde composed solutions aan te bieden aan klanten. Dit zijn unieke, door Ctac doorontwikkelde branchespecifieke applicaties die zijn samengesteld uit standaardcomponenten.

Ctac Real Estat en SAP services-specialist Ideo, hebben een exclusief partnership gesloten om bedrijfsprocessen rond vastgoed van woningcorporaties verder te professionaliseren. Ctac en Ideo baseren deze oplossingen op CHARE, de SAP Business All-in-One oplossing van Ctac voor corporaties, en op templates van Ideo zoals ‘Mobiele Vakman’ en ‘Mobiele Huurmutatie’. Met de gecombineerde oplossing van Ctac en Ideo kunnen woningcorporaties (niet-) planmatige onderhoudsprocessen en huurmutaties volledig mobiel uitvoeren. Daarbij is tegelijkertijd een complete integratie met het primaire CHARE-systeem mogelijk.

Financiële positie
In het eerste kwartaal van 2011 zijn geen significante wijzigingen opgetreden in de financiële positie van Ctac.

Op 1 april 2011 heeft Ctac earn out verplichtingen afgewikkeld met een voormalig aandeelhouder van Crossverge B.V., ter hoogte van € 1,4 miljoen aan cash en 123.810 gewone aandelen Ctac van nominaal EUR 0,24. Deze aandelen zijn per 1 april middels een emissie uitgegeven.

Vooruitzichten
In 2011 richt Ctac zich op herstel van rendement. De mate van herstel zal voor een belangrijk deel afhankelijk zijn van in hoeverre de markt voor ICT-diensten aantrekt. Daarnaast zal rendementsverbetering komen uit een verdere versterking van de marktposities, efficiëntieverbeteringen en een strikte kostenbeheersing. Zolang ICT-projecten worden uitgesteld zal ook meer nadruk liggen op het detacheren van eigen medewerkers.

Naast focus op autonome groei zal gericht worden gekeken naar acquisities en start ups ten behoeve van verdere groei passend binnen het Solution Provider concept. Integraal onderdeel hiervan is de verdere internationale uitrol van het succesvolle, eigen XV Retail product.

Mede gelet op het groeiend aantal potentiële opdrachten, verwacht Ctac in 2011 een verdere toename van de omzet en een verbetering van de winstgevendheid.






Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL