Ferney Group neemt SAP-groothandelsoplossing van Ctac-dochter mYuice in gebruik

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 19/01/2011 08:28
Ferney Group, de grootste Nederlandse inkoopcombinatie op het gebied van bouwbeslag, machines, gereedschappen en ijzerwaren voor de bouw neemt de SAP-groothandelsoplossing van SAP-partner mYuice, onderdeel van Ctac, in gebruik ter ondersteuning van alle logistieke processen.

De door mYuice geleverde oplossing is gebaseerd op SAP Business All-in-One. Het systeem is speciaal ontwikkeld voor technische groothandels die behoefte hebben aan een uitgebreid, bedrijfsspecifiek ERP-systeem tegen lage kosten en met een relatief korte implementatietijd. Jarenlange ervaring in deze sector en de input van technische groothandels vormden de basis voor de ontwikkeling. Hierdoor sluit de oplossing naadloos aan op de specifieke uitdagingen van technische groothandels. Inmiddels gebruiken een groot aantal groothandels in Nederland de oplossing.

Ferney Group zet SAP Business All-in-One in voor de ondersteuning van alle kernprocessen. mYuice bouwde verschillende interfaces voor de koppeling met systemen van andere marktpartijen. Dit gebeurde op basis van een toepassingsblauwdruk die gedurende het gehele traject is gebruikt. Bepalend voor de succesvolle implementatie waren de integrale acceptatietest met 'live' data en de databaseconversie waarvoor meerdere malen een droogtraining heeft plaatsgevonden.

Bij de implementatie is gebruikgemaakt van een projectgroep met projectleider en key users van Ferney Group en diverse consultants van mYuice en een stuurgroep. Via de speciale Intranet-oplossing FerneyNet beschikken de leden van de groep over een online verbinding met de centrale database in Heerhugowaard. Via FerneyNet hebben zij inzicht in voorraden en kunnen ze op ieder gewenst moment bestellingen plaatsen en artikel- en leveringinformatie opvragen. In de communicatie met leveranciers en leden wordt zoveel mogelijk Electronic Data Interchange (EDI) toegepast.

Fred Huurman, directeur van Ferney Group: "Deze implementatie is mede door een zeer gedegen voorbereiding, prima samenwerking, de juiste instelling en de kwaliteit van mYuice soepel verlopen. Alle logistieke processen liepen gewoon door. Dankzij het nieuwe systeem zijn onder meer het inzicht in onze voorraden, de afhandeling van inkoopfacturen voor leden en de gecompliceerde BTW-afhandeling sterk verbeterd. Daarnaast is nu de basis gelegd voor het optimaliseren van EDI en verdere magazijnautomatisering met behulp van RFID"

Als grootste Nederlandse inkoopcombinatie voor de ijzervakhandel voor de bouw biedt Ferney Group niet alleen uitstekende inkoopcondities, maar ook ondersteuning op het gebied van promoties en levering van exclusieve merken. De groep telt momenteel 62 zelfstandige ondernemers in Nederland en Belgiƫ die vooral de zakelijke markt bedienen.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL