Ctac mikt op petrochemie via Belgisch pact

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 07/08/2010 09:44
Ict-dienstverlener Ctac mikt op verkoop en dienstverlening van SAP aan klanten in de Belgische petrochemische industrie. Daartoe heeft het een joint venture opgericht van Ctac België met het in die branche gespecialiseerde SAP-adviesbedrijf Sperry Swiss. De bedrijven hebben moeite om afzonderlijk potentiële klanten binnen te halen. Door de bundeling moet dat wel lukken, stelt operationeel directeur Harrie van Groenendael van de dienstverlener uit Den Bosch.

Volgens de Bossche onderneming heeft Sperry Swiss specifieke kennis voor de inzet van SAP in de petrochemische industrie. Gebundeld met de projectkennis van Ctac moeten potentiële klanten sneller kiezen voor een SAP-implementatie van de joint venture.

Het Zwitserse bedrijf adviseert onder andere over de toepassing van de bedrijfssoftware SAP-APO, SAP-MII en SAP-SNC bij petrochemische bedrijven en verbetering van de toeleveranciersketen. Een nauwe samenwerking van de verkoopafdelingen moet de commerciële positie van beide bedrijven versterken. De bedrijven stellen dat de kennisgebieden en de klantenbestanden elkaar goed aanvullen.

De Bossche dienstverlener heeft een belang van 51 procent in de joint venture. Daarmee heeft het bedrijf de meeste zeggenschap in die gezamenlijke onderneming. Bij Ctac België werken ongeveer honderd mensen, verspreid over twee kantoren. Sperry heeft gedetacheerden gestationeerd bij verschillenden bedrijven die olie verwerken tot chemische producten.

Eigen SAP-module
Uiterlijk halverwege 2011 moet meer duidelijk zijn over de definitieve vorm van de samenwerking. Tot die tijd inventariseren Ctac en Sperry via gezamenlijke projecten wat de vraag naar SAP bij potentiëlen klanten precies behelst.

Van Groenendael benadrukt dat de samenwerking met de Zwitsers in eerste instantie niet is gericht op de ontwikkeling van een eigen SAP-module voor de petrochemische industrie.

Daarnaast zegt hij dat Ctac niet uit is op een volledige overname van Sperry Swiss. 'Dat bedrijf is zeer internationaal georiënteerd. Wij richten ons in eerste instantie op de Benelux'.

bron Computabel




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL