TIE behoudt netto-winstgevendheid in 2005

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 23/11/2005 17:39
Het aan de Amsterdamse beurs genoteerde B2B integratiesoftwarebedrijf TIE Holding maakt hierbij haar resultaten bekend van het boekjaar 2005 (1 oktober 2004 tot en met 30 september 2005). Na een winstgevend vierde kwartaal, werd het jaar afgesloten met een nettowinst van EUR 61k (2004: EUR 580k). De omzet in het afgelopen boekjaar steeg van EUR 7,6 miljoen in 2004 naar EUR 7,8 miljoen dit jaar. Het Eigen Vermogen verbeterde van EUR 1,2 miljoen negatief naar een positieve EUR 0,4 miljoen.

In het afgelopen jaar heeft het management van TIE zich gericht op het versterken van het kapitaal en het verder stroomlijnen van de organisatie om zo een stevige basis te vormen voor toekomstige groei. Twee overnames werden in 2005 afgerond: TIE France in april en Nspyre in juni. De onderneming is nu klaar om voordeel te behalen uit verbeterde marktomstandigheden en is goed gepositioneerd voor de B2B-integratiemarkt, Global Data Synchronization en Product Information Management.

Het management voorziet een uitbreiding van de onderneming door zowel autonome groei als door overnames. Het uiteindelijke doel is om kwartaal-op-kwartaal de omzet te laten groeien en de nettowinst te verbeteren.

Dick Raman, CEO van TIE: "TIE heeft zich het afgelopen jaar duidelijk ontwikkeld, zowel in Europa als in de VS. Het vasthouden van de winst en de ommekeer in het eigen vermogen zijn een duidelijk bewijs dat onze visie werkt en dat bedrijven daadwerkelijk meer voordelen kunnen behalen met onze software. We doen er alles aan om deze opgaande lijn in de toekomst vast te houden."

Resultaten
De omzet in 2005 steeg met 2,5% tot EUR 7,8 miljoen (2004: 7,6 miljoen). De operationele kosten stegen van EUR 5,7 miljoen in 2004 tot EUR 6,3 miljoen in 2005. Met name door investeringen in marketing en het interne systeem ‘My-TIE’.

De nettowinst in het vierde kwartaal van 2005 bedroeg EUR 316k, een substantiële verbetering vergeleken met het nettoverlies van EUR 16k in hetzelfde kwartaal van het voorgaande boekjaar en een forse verbetering ten opzichte van de EUR 80k nettoverlies uit het derde kwartaal. Hieruit blijkt ook het beginnende succes van de investeringen in marketing waarmee TIE onlangs is begonnen, en de investeringen in het interne systeem ‘My-TIE’ waardoor het bedrijf efficiënter toekomstige opdrachten kan verwerken. Ook helpt ‘My-TIE’ bij het rapporteren in IFRS en het naleven van de strengere corporate governance-richtlijnen. Hoewel deze investeringen ten koste zijn gegaan van de winstgroei (EUR 61k in 2005 ten opzichte van EUR 580k in 2004) zullen ze op termijn leiden tot sterke verbetering van de efficiency. Zo werkt TIE kwartaal na kwartaal aan betere omzetresultaten zoals de onderneming zich ook tot doel heeft gesteld.

Vooruitzichten
Hoewel de onderneming de marktomstandigheden ziet verbeteren, zijn er nog vele factoren die onzeker blijven. Om die reden neemt de onderneming voorzichtigheidshalve het standpunt in geen specifiek vooruitzicht voor het komende jaar te publiceren. De onderneming zal er alles aan doen om kwartaal na kwartaal verbeteringen te tonen in omzet en winstgevendheid. Maar seizoensinvloeden in het marktsegment van de onderneming maken een nauwkeurige voorspelling vrijwel onmogelijk.

De langere termijnvooruitblik is positief. Vooral nu ‘Business Interoperability’ een steeds belangrijker punt wordt op de agenda van grote spelers in de supply chain. TIE is goed gepositioneerd om bedrijven te helpen kosten te besparen in de supply chain door ze te voorzien van producten waarmee ze elektronisch zaken kunnen doen. Door productinformatie en zakelijke processen zoals logistiek beter te stroomlijnen met die van de zakenpartners in de supply chain kunnen forse besparingen worden behaald. TIE speelt een actieve rol in de wereldwijde eBusiness standaardisatie en heeft zo’n twintig jaar ervaring in het leveren van solide producten die op de toekomst zijn gebouwd.

Al gedurende zes kwartalen publiceert TIE haar resultaten in XBRL. Financiële rapportage in het algemeen en XBRL in het bijzonder komen steeds meer in de aandacht. Nu vele bedrijven al zover zijn dat ze kunnen rapporteren in IFRS, worden ook de voordelen van rapporteren in XBRL steeds duidelijker. Voor 2006 verwacht de onderneming dan ook dat XBRL een ‘hot topic’ wordt voor bedrijven wereldwijd. De resultaten van TIE zijn verkrijgbaar op de corporate website (< >) onder het kopje ‘Investor Relations - Financials’. Een voor iedereen toegankelijke website is speciaal gemaakt om de demonstreren wat de voordelen zijn van het rapporteren van resultaten in XBRL.

Financiële positie
Het eigen vermogen aan het einde van 2003 bedroeg EUR 8,5 miljoen negatief. Aan het einde van 2004 was dit al fors verminderd naar EUR -1,2 miljoen. Dit jaar hebben alle inspanningen geleid tot een ommekeer en zag de onderneming het eigen vermogen EUR 0,4m positief worden; een verbetering van EUR 1,6 miljoen.

Een positieve graadmeter voor de verbeterde gang van zaken bij TIE is bovendien dat de onderneming er voor het eerst sinds de beursgang in is geslaagd zich te verzekeren van een krediet faciliteit bij een reguliere bank. TIE heeft bij ABN AMRO een kredietfaciliteit voor werkkapitaal afgesloten; een duidelijke bevestiging van de versterkte financiële positie die de onderneming heeft bereikt.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL