TIE publiceert bericht.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 01/02/2005 19:05
Het aan de Amsterdamse beurs EuroNext genoteerde B2B-integratiesoftwarebedrijf TIE Holding N.V. ("TIE") maakt hierbij de publicatie bekend van het jaarverslag over het boekjaar 2004 ( 1 oktober 2003 tot en met 30 september 2004). De controle op het jaarverslag werd verricht door huisaccountant Ernst & Young. Het jaarverslag is vanaf vandaag beschikbaar op de website van TIE. De jaarlijkse aandeelhoudersvergadering zal worden gehouden op 23 februari a.s. op het hoofdkantoor van TIE in Amsterdam.

In november 2004 heeft de onderneming een voorlopige nettowinst gerapporteerd in 2004 van EUR 417.000. Het uiteindelijke resultaat na accountantscontrole kwam, zoals vermeld in het jaarverslag 2004 op EUR 580.000. Deze verbetering is voornamelijk toe te schrijven aan de verbeterde vooruitzichten van de onderneming betreffende het netto-resultaat. Hierdoor kan een hogere voorziening genomen worden voor belastinglatentie. De verliezen uit het verleden leiden tot een vermindering van belasting in de toekomst. De onderneming gaat er van uit dat tenminste een deel van deze belastinglatentie benut zal worden in de komende jaren.

In de voorlopige resultaten werd de omzet die toe te schrijven is aan de cateringactiviteiten geboekt als netto omzet, daar deze een wezenlijke bijdrage leverden aan de activiteiten van TIE. Echter, deze activiteiten zijn inmiddels geoutsourced via een management buy-out die in december van het afgelopen jaar werd afgerond. Om die reden is de gerapporteerde omzet van de onderneming in 2004 in het jaarverslag exclusief de cateringactiviteiten. De netto omzet bedraagt nu EUR 7,6 miljoen (was EUR 8,1 miljoen). Gezien het operationele plan van het huidige boekjaar is het management ervan overtuigd dat het beschikt over voldoende kas- en investeringsmiddelen om de activiteiten in het komende boekjaar te financieren.

Vooruitzichten

De marktomstandigheden in het segment van B2B-integratiesoftware - en services zijn aan de beterende hand. Voor het komende boekjaar 2005 verwacht TIE dat de marktomstandigheden geleidelijk aan verbeteren. Om die reden voorziet TIE significante autonome groei van 12 tot 20%. De groeiverwachting is gebaseerd op de vraag naar nieuwe producten, nieuwe activiteiten in de VS op het gebied van Global Data Synchronization, en nieuwe activiteiten met XBRL in de financiële sector in Europa. Op strategisch gebied gaat TIE door met het zoeken naar mogelijkheden voor consolidatie in Nederland en in Europa.

We zien dat de orderpijplijn steeds beter wordt gevuld. De nieuwe softwareproducten van TIE worden goed ontvangen door bestaande en nieuwe klanten. De belangrijkste spelers op de wereldwijde retailmarkt hebben serieuze stappen ondernomen om de kosten te drukken door het verbeteren van de kwaliteit en de manier van uitwisseling van productinformatie. Deze trend zorgt voor een groeiende vraag naar Data Synchronization-toepassingen. TIE heeft succes in de markt met een geïntegreerde toepassing voor Product Information Management (PIM), Workflow en Messaging, dat door deskundigen in de markt wordt beschouwd als ‘beste van het beste’. TIE zal zich op vooruitstrevende wijze een duidelijke positie verwerven in deze markt, vooral in de VS om zo een aanzienlijk marktaandeel te verwerven.

Aandeelhoudersvergadering

Het jaarverslag 2004 zal vandaag worden gepubliceerd op de corporate website ( www.TIEglobal.com ) en is bovendien verkrijgbaar als geprinte versie op het hoofdkantoor. De agenda voor de jaarlijkse Algemene Aandeelhoudersvergadering zal deze week in nationale media worden gepubliceerd. De vergadering zal plaatsvinden op woensdag 23 februari a.s. om 15.00 uur op het hoofdkantoor in Amsterdam (Schiphol-Rijk).

Dick Raman, CEO van TIE. "De winst die we in 2004 laten zien, is een duidelijk teken dat TIE de zaken weer goed op de rails heeft. We hebben het roerige verleden definitief achter ons kunnen laten. We hebben al onze schulden gesaneerd, nettowinst gemaakt en we hebben een schone verklaring gekregen van onze accountants. We voorzien dan ook een rooskleurige toekomst voor TIE. We hebben onszelf ambitieuze doelen gesteld, maar hebben het vertrouwen dat we ze kunnen halen. Geen moeite is ons te veel om onze aandeelhouders tevreden te stellen door de waarde van ons bedrijf te verhogen, om een boeiende werkomgeving te creëren voor onze werknemers en om onze klanten en wederverkopers te voorzien van uitstekende softwaretoepassingen."




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL