Positieve cashflow en winstgevendheid kenmerken TIE’s eerste halfjaar 2011

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 25/05/2011 08:13
TIE Holding N.V. (TIE) maakt hierbij de halfjaarcijfers bekend over de eerste zes maanden van boekjaar 2011, eindigend op 31 maart 2011. TIE raporteert een omzet van € 5.44m (6M_2010: € 5.62m), een EBIT van € 208k (6M_2010: EBIT van € -234k) en een nettoresultaat van € 39k (6M_2010: € -223k).

Zowel het E-commerce Platform als het Content Syndication Platform beginnen voeten aan de grond beginnen te krijgen in de VS, de rest van de wereld en in Nederland. Als gevolg hiervan is de Saas-omzet van TIE over de grens van de € 1 miljoen per kwartaal gegaan, zowel in het eerste als in het tweede kwartaal. De omzet van het Business Integration Platform is gedaald.

Gedurende de eerste zes maanden van 2011 steeg onze terugkerende SaaS-omzet met 32%, mede ten koste van onze licentie omzet. Deze daalde met 35%. De Consultancy omzet daalde met 5%. De omzet op het gebied van onderhoud daalde met 2%. De omzet uit overige activiteiten daalde met 46% ten opzichte van de eerste zes maanden van het boekjaar 2010.

De totale operationele kosten daalden met € 585k in vergelijking met de eerste zes maanden 2010. De kostenreductie was het gevolg van lagere dubieuze debiteuren kosten € 130k, lagere kosten van de tijdelijke medewerkers € 106k, lagere optie kosten € 80k en ontslag kost van vorig jaar € 125k. Het effect van de wisselkoers (EUR/USD) op de omzet bedroeg in de eerste zes maanden EUR € -74k.

Shareholder’s Equity bedraagt € 2.77m (op 30 september 2010 € 2.66m), met in totaal een eigen vermogen van € 4.14m (op 30 september 2010: € 4.03m). De onderneming genereerde een positieve netto cashflow gedurende de eerste zes maanden 2011, uit operationele activiteiten van € 867k (eerste zes maanden 2010: € 495K). De netto kaspositie van TIE per 31 maart 2011 bedroeg € 544k (31 maart 2010: € 517k).

Jan Sundelin, CEO van TIE: “Gedurende de eerste zes maanden van het fiscale jaar 2011 zorgde onze sterke positieve kasstroom uit operationele activiteiten (€ 867k) ervoor dat wij onze externe leningen konden terugbetalen (Rabo kredietfaciliteit € 316k en de lening van € 100k verkregen van Alto Imaging Group NV). Daarbij komt ook nog eens dat onze cash- en banksaldo verbeterde met € 221k tijdens het eerste halfjaar. Dit bewijst onder meer dat onze strategie om het bedrijf te verplaatsen naar E-commerce en Content Syndication markten en Business Integration software als Saas-oplossing aan te bieden, werkt. Wij zijn verschillende E-commerce projecten begonnen en voorzien deze (zoals bijvoorbeeld Newco Food Retail) in de tweede helft van het jaar op te leveren. Wij zullen E-commerce internationaal nastreven: het eerste project in Frankrijk zal worden opgeleverd in Q3. Tijdens het eerste half jaar zijn we begonnen verschillende Content Syndication projecten met onze partner CBS / CNET. De lancering van de nieuwe Business Integration oplossing SmartBridge in mei 2011, is beschikbaar als een licentie en als een SaaS Managed Services oplossing en zal een positieve bijdrage moeten leveren aan de omzet per het vierde kwartaal van het boekjaar 2011. De lancering van eVision6 in maart 2011 in de Amerikaanse markt, moet tevens bijdragen aan verdere groei.

De inkomstenstroom die voortvloeit uit SaaS heeft meer tijd nodig om op te bouwen, maar creëert een terugkomende inkomstenstroom voor TIE. De daling van de licentie-inkomsten in Business Integration, zal spoedig worden gecompenseerd door een grotere stijging in SaaS-inkomsten, gezien het cumulatieve effect van SaaS. De ordergrootte van SaaS-projecten is in het algemeen groter, maar de doorlooptijd van de verkoop duurt langer".

Meer details met betrekking tot de eerste halfjaarcijfers kunnen gevonden worden in de Consensed Consolidated Interim Financial Statements voor de eerste zes maanden periode eindigend 31 maart 2011, welke zijn bijgesloten en worden weergegeven conform de regels van IAS 34 Interim Financial Reporting. De Consensed Consolidated Interim Financial Statements zijn niet door de accountant gecontroleerd.

Profiel TIE
TIE (NYSE Euronext: TIE Holding) levert innovatieve software oplossingen in een web omgeving. De oplossingen helpen alle handelspartners in de supply chain om probleemloos samen te werken op de belangrijkste E-commerce processen: marketing, sales en fullfilment. Met TIE Kinetix biedt de onderneming een ‘Total Integrated E-commerce’ concept dat bestaat uit drie innovatieve platforms voor Business Integration (o.a. e-facturering, XML/EDI datasynchronisatie), Content Syndication en E-commerce. De ‘Total Integrated E-commerce’ oplossingen minimaliseren de energie die nodig is voor een transactie cyclus in de supply chain en geeft klanten het voordeel om kosten te verlagen, en omzet en winst te maximaliseren.

TIE heeft meer dan twee decennia ervaring in het ontwikkelen en implementeren van wereldwijde E-commerce standaarden. TIE is een beursgenoteerde onderneming met kantoren in de Verenigde Staten, Australië, Frankrijk en Nederland.






Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL