TIE: Trading Update derde kwartaal

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 26/08/2009 08:15
TIE Holding N.V. ("TIE") maakt de volgende hoogtepunten bekend met betrekking tot het derde kwartaal 2009 (1 april 2009 - 30 juni 2009)
Resultaten:
In het derde kwartaal 2009 bedroeg de omzet € 2.905k (3e kwartaal 2008: 2.641k). Het bruto resultaat in het derde kwartaal bedroeg € 197k (derde kwartaal 2008: € 40k) en het netto resultaat € 119k (derde kwartaal 2008: € 25k).
Voor de eerste negen maanden 2009 bedroeg de omzet € 8.514k (eerste negen maanden 2008: € 7.226k), het bruto resultaat bedroeg € 536k (eerste negen maanden 2008: € -2.070k) en netto resultaat € 264k (eerste negen maanden 2008: € -2.101k).

CEO Jan Sundelin zei: "De onderneming heeft een significante omzetgroei van 18% ten opzichte van de eerste negen maanden van het afgelopen jaar gerealiseerd. Na 18 maanden van herstructurering, zijn we begonnen met het investeren in global partnerships wat heeft geresulteerd in de strategische alliantie met CNET Content Solutions. Verder verkreeg TIE een 75,5% participatie in MamboFive, versterkten wij onze verkoopkracht in Europa, het Midden-Oosten, Afrika en Azië/Pacific, en introduceerden wij een nieuwe standaard met het Kinetix Platform waarbij wij de kracht van Business Integration, Content Syndication en eCommerce combineren. Wij zijn er van overtuigd dat deze investeringen de basis vormen voor de groei van de onderneming in de komende tijd."

Wereldwijde partnerships:

Op 9 april 2009 maakte de onderneming bekend dat Siemens Enterprise Communications het TIE Kinetix Content Syndication Platform heeft geselecteerd als belangrijk onderdeel van zijn wereldwijde indirecte partner programma. Het TIE Kinetix Content Syndication Platform (CSP) stelt Siemens in staat om marketing- en verkoopinformatie real-time te beheren en te distribueren onder haar wereldwijde indirecte verkoopkanalen.

Op 17 juni 2009 maakten CNET Content Solutions, een divisie van CBS Interactive, en TIE bekend dat zij een strategische alliantie hebben gevormd voor de wereldwijde wederverkoop van het TIE Kinetix Content Syndication Platform. De samenwerking stelt CNET in staat om het TIE Kinetix Content Syndication Platform (CSP) aan te bieden en te promoten aan de vele voor de vele wederverkopers van consumenten elektronica die gebruik maken van hun diensten. TIE Kinetix CSP biedt brand managers en marketeers een grotere controle over hun content op meerdere websites en bij partners in het verkoopkanaal, en de mogelijkheid van differentiatie van verrijkte informatie bij online verkooppunten en om real time updates te realiseren.

Nieuwe activiteiten:

Op 1 juni 2009 is Emile van de Klok benoemd tot Managing Director van TIE International. Emile is verantwoordelijk voor het versterken van het reseller kanaal voor TIE Kinetix CSP in Europa (met uitzondering van Benelux en Frankrijk), het Midden-Oosten en Afrika.

Op 4 augustus 2009 is Stuart Drysdale benoemd tot Managing Director van TIE Asia-Pacific en Japan. Stuart heeft brede ervaring in management en het opbouwen van business in de regio Asia-Pacific, in het bijzonder op het gebied van printoplossingen en systeem integratie markten. Stuart zal onze partners als CNET Content Solutions en Epicor gaan ondersteunen met het introduceren van de TIE Kinetix platforms in Asia-Pacific en de Japanse markt.

Nieuwe product releases:

Op 24 juni 2009 maakte TIE de lancering bekend van een nieuw en innovatief product voor de EDI-markt onder de naam Business Integration SmartStart. Met BI SmartStart biedt TIE een combinatie van volledig nieuwe technologie en een kosteloos berichtenverkeer tussen de klanten van TIE onderling.

Op 4 augustus 2009 lanceerde de Amerikaanse divisie van TIE, TIE Commerce, een nieuwe rapportage tool binnen het TIE Kinetix Content Syndication Platform. Met deze nieuwe tool kunnen marketingmanagers de effectiviteit van hun online e-commerceprogramma's volledig analyseren en krijgen ze onmiddellijk de beschikking over alle relevante marktgegevens.

Europese projecten:

Op 1 juli 2009 heeft TIE zijn betrokkenheid bekend gemaakt bij een EU project voor de ontwikkeling van een nieuwe zakelijke omgeving dat de concurrentiepositie van het Europese MKB op de wereldmarkt moet verbeteren. TIE een subsidie van € 440k over een periode van 30 maanden. Het zogenaamde Net-Challenge Project heeft tot doel om het voor het Europese midden- en kleinbedrijf mogelijk te maken om zogenaamde 'non-hierarchical networks' te vormen die hun concurrentiepositie helpen verbeteren. Voor deze netwerken worden methodes en software applicaties ontwikkeld om de e-business te faciliteren in een zogenaamde peer-to-peer (p2p) omgeving in tegenstelling tot het klassieke hub-spoke model. Net-Challenge wil p2p netwerkeffecten voor het MKB bewerkstelligen vergelijkbaar met de web 2.0, social networking en Skype-achtige oplossingen die eveneens de interactie tussen personen hebben veranderd.

Financiën en kaspositie:

Gedurende het derde kwartaal 2009 is de positie van het eigen vermogen van de onderneming verder verbeterd door de conversie van 7 Convertible Bonds voor een totaalbedrag van € 710k op 19 juni 2009. Op 2 en 8 juli 2009 heeft CEO Jan Sundelin in totaal 800.000 opties verzilverd voor een totaalbedrag van € 80k.

Shareholders' Equity bedraagt € 2.000k per 30 juni 2009 (€ 449k op 30 september 2008), met een eigen vermogen per 30 juni 2009 van € 3.661 k (€ 2.184k per 30 september 2008) inclusief Convertible Bonds ten bedrage van € 1.621 k (€ 1.735k per 30 september 2008) en een minderheidsaandeel van € 40k (geen per 30 september 2008).

Op 19 mei 2009 heeft de onderneming de aandelentransfer van 24,5% in het aandelenkapitaal van MamboFive B.V. voltooid met effectieve ingang per 1 april 2009. Overeenkomstigde Sale Purchase Agreement is de aankoopprijs van €450k aan de MamboFive eigenaren betaald op 1 april 2009 met de uitgifte van Convertible Bonds met een fixed conversion rate van € 0,10, een lock-up van één jaar en een vervaltijd van 5-jaar. De onderneming beschikt nu over 75,5% in MamboFive met een optie op de resterende 24,5%.

Gedurende het derde kwartaal 2009 heeft de onderneming nieuwe Convertible Bonds uitgegeven ter waarde van € 455k.

Recentelijk heeft Stuart Drysdale, de nieuwe Managing Director van TIE Asia-Pacific en Japan, blijk gegeven van zijn vertrouwen in de onderneming door € 40k in TIE te investeren. TIE heeft een convertible bond uitgegeven met een lock-up periode van 1 jaar, een conversieprijs van EUR € 0,18 en een vervaltijd van 10 jaar.

De kaspositie op 30 juni 2009 bedroeg € 841k (30 september 2009 € 653k). Gedurende de negen maanden van 2009 kende de onderneming een positieve cashflow.


Lopende zaken

Sinds december 2007 is de onderneming verwikkeld in een juridische procedure met SAMAR B.V. Tijdens een hoorzitting op 15 februari 2008 zijn alle claims verworpen. De standaard juridische procedure loopt momenteel. De Management Board is overtuigd van de goede afloop en verwacht, behalve de juridische kosten, geen extra kosten.


Interim Consolidated Income Statement en Segment info zijn bijgevoegd. Wij verzoeken u vriendelijk om de onderstaande link naar het pdf persbericht te volgen.

Profiel TIE
Supply chain integration software company TIE (NYSE Euronext: TIE Holding) slaat de brug tussen de traditionele vormen van handelsverkeer en internet. TIE maakt het partijen mogelijk om zonder beperkingen processen te integreren met oplossingen in traditionele en opkomende markten zoals Data Quality Management, e-Invoicing, Master Content Syndication en e-Commerce. De oplossingen van TIE helpen de kosten te verlagen, de omzet te verhogen en processen te optimaliseren. TIE heeft twintig jaar ervaring in het ontwikkelen en implementeren van wereldwijde e-Commerce standaarden. TIE is een beursgenoteerde onderneming met kantoren in de Verenigde Staten, Frankrijk en Nederland.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL