TIE CEO benoemd in bestuur Europees onderzoeksinitiatief NESSI

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 27/03/2009 07:00
TIE Holding N.V. ("TIE") heeft vandaag de benoeming bekend gemaakt van J.B. Sundelin, President van de Management Board van TIE, in het bestuur van NESSI, het technologie platform voor software en diensten van de Europese Unie. Voorts heeft NESSI de partnerstatus van TIE vernieuwd, waarmee zij TIE's commitment voor innovatie, technologisch onderzoek en standaarden bevestigt.

Voor NESSI (www.NESSI-Europe.eu) - Networked European Software and Services Initiative - is de belangrijkste doelstelling om inzicht te krijgen in en vorm te geven aan de complexe systemen van de volgende generatie dienstverlening binnen 'het internet van de toekomst'. NESSI vertegenwoordigt 24 partners, 370 leden, 12 werkgroepen, 1,7 miljoen arbeidskrachten en een jaaromzet van 490 miljard Euro. NESSI richt zich op de ontwikkeling van zogenaamde service-based provisioning waarbij het centrale doel is dat "het Internet zodanig te transformeren dat het ten dienste komt staan van ons leven".

De oorspronkelijke partners van NESSI- Thales, Software AG, SAP, Nokia, BT, AtosOrigin, HP, Engineering, IBM, ObjectWeb, Siemens, Telecom Italia, Telefonica - hebben afgelopen maand in hun bestuursvergadering TIE's voortdurende commitment en actieve bijdrage bevestigd en TIE CEO Jan Sundelin in het NESSI-bestuur benoemd als vertegenwoordiger van het MKB.

"Namens de partners, spreek ik mijn vreugde uit over de vernieuwing van TIE's partnerstatus en de benoeming in het bestuur van NESSI. De pro-activiteit waarmee TIE het MKB ondersteunt en in het proces betrekt, wordt gewaardeerd en ik spreek de wens uit dat TIE op deze weg voortgaat", zegt Frederic Gittler, de onlangs benoemde voorzitter van de NESSI Stuurgroep

NESSI's missie is het ontwikkelen van een visionaire strategie voor software en diensten binnen de gemeenschappelijke Europese Onderzoeksagenda en gebaseerd op innovatie en bedrijfssterkte. Dit behelst infrastructuren voor dienstverlening, de strategieën en regels voor uitvoering en de ontwikkeling van nieuwe technologieën die transparantie en veiligheid moeten bevorderen.

"TIE is er van overtuigd dat de holistische kijk van NESSI de toekomstige op ICT gebaseerde diensten zullen vormgeven, die ontzettend belangrijk zijn voor Europa en voor TIE. Door bij dit proces betrokken te zijn, kunnen wij met onze visie invloed uitoefenen", zegt TIE CEO Jan Sundelin. "TIE heeft een duidelijke visie - zowel uit zakelijk oogpunt als uit technologisch perspectief - op ICT gebaseerde dienstverlening die nu nog in de kinderschoenen staat. TIE weet nu al significante omzetten te realiseren met software-as-a-service (SaaS). Service oriented architectures (SOA) is een belangrijk onderdeel voor SaaS. Vandaar dat we blij zijn met onze benoeming en door zullen gaan hierin te investeren via NESSI en R&D projecten zoals NEXOF-RA, SOA4ALL en NESSI2010."



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL