DPA Flex neemt GEOS IT Professionals over

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 21/12/2006 18:02
DPA Flex Group N.V. (DPA Flex) heeft vandaag overeenstemming bereikt over de overname van Geos IT Professionals B.V. (Geos). Het is de intentie het bedrijf met ingang van 1 januari 2007 als afzonderlijk onderdeel aan de activiteiten van DPA Flex toe te voegen. De resultaten van Geos worden vanaf het moment van overname opgenomen in de geconsolideerde cijfers van DPA Flex.De overname wordt gefinancierd met aan te trekken vreemd vermogen. Er worden geen nieuwe aandelen DPA Flex uitgegeven.

Geos is opgericht in 1998 en gevestigd in Den Haag. Geos detacheert ervaren Oracle, SAP en Siebel professionals bij (semi-)overheidsorganisaties en het bedrijfsleven in Nederland. Binnen deze applicaties bedient Geos de klanten op zowel technisch als functioneel gebied. Daarmee opereert zij op het snijvlak van IT en het financiële segment.

Met de overname van Geos wordt het multidisciplinaire dienstenpalet van DPA Flex verder uitgebreid en zet DPA Flex een volgende stap in het uitvoeren van haar groeistrategie. De kennis en expertise op het gebied van de genoemde applicaties en technische ontwikkeling van de interim professionals van Geos is complementair aan die van DPA Flex. In het organiseren van de infrastructuur, de administratie organisatie en de controlfunctie vanuit de huidige dienstverlening van DPA Flex is de expertise van Geos een welkome aanvulling.

De filosofie ten aanzien van de interim professional van Geos komt overeen met die van DPA Flex. Beide organisaties dragen een transparante beloning en een goede balans tussen vrijheid en verantwoordelijkheid hoog in het vaandel. Ten aanzien van de opdrachtgevers richt DPA Flex zich op het invullen van de totale inhuurbehoefte. De overname van Geos stelt DPA Flex nog beter in staat de opdrachtgevers op veel expertise fronten van dienst te zijn.

Geos heeft circa 100 interim professionals in dienst en is winstgevend. Over 2005 behaalde de onderneming een omzet van ruim € 8,7 miljoen. Voor 2006 verwacht Geos een omzet van ruim € 11 miljoen met een EBIT van € 2,5 miljoen. Het totale aantal interim professionals van DPA Flex neemt met de overname toe tot circa 1.300. Door integratie van de backoffice activiteiten en de voordelen uit schaalgrootte verwacht DPA Flex dat de kostensynergie jaarlijks € 0,3 miljoen bedraagt.

Jan van Duijn kandidaat-CFO bij DPA Flex
Tezamen met de overname wil DPA Flex hierbij bekend maken dat de raad van commissarissen voornemens is Jan van Duijn (43) voor te dragen als CFO van de onderneming. Jan van Duijn is hiervoor werkzaam geweest bij USG People N.V. en heeft veel ervaring in de uitzend- en detacheringsbranche. De transactie en de voordracht worden op 16 januari aanstaande tijdens de bijzondere algemene vergadering van aandeelhouders ter goedkeuring voorgelegd.

In 2005 heeft Jan van Duijn in zijn functie van Corporate Director F&A en ICT, tezamen met het overnameteam van USG People, de overname van het in België aan de beurs genoteerde Solvus International N.V. voorbereid en is na deze overname benoemd tot lid van het Executive Committee van USG People als Corporate Vice President F&A en ICT. Als financieel directeur, directeur Shared Service Center en als bestuurder op Corporate nivo is hij verantwoordelijk geweest voor alle Shared Service Centers (SSC's) in Europa, voor het ICT beleid, voor processen en procedures over alle landen heen en voor Corporate Purchasing.

De directie van DPA Flex is tot haar keuze voor Jan van Duijn gekomen op basis van zijn achtergrond, zijn branchespecifieke kennis bij een sterk groeiende organisatie en vanwege zijn ervaring met integraties. De leden van de raad van commissarissen zien in Jan van Duijn een waardevolle aanvulling op de aanwezige kennis en ervaring. Vanaf 2 januari aanstaande zal hij in de rol van CFO werkzaam zijn voor DPA Flex.

Michele van Hemele benoemd tot commissaris van DPA Flex
Vandaag is tijdens de bijzondere algemene vergadering van aandeelhouders van DPA Flex Group N.V. (DPA Flex) goedkeuring verleend aan de benoeming van de heer Michel van Hemele tot commissaris. De benoeming is per direct ingegaan. Tevens is tijdens deze vergadering ingestemd met een aanpassing van de commissarissenbeloning.






Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL