DPA Flex realiseert een sterke omzetgroei

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 24/08/2006 08:28
Highlights eerste halfjaar 2006
-De omzetgroei bedroeg 36% tot € 36,9 miljoen ten opzichte van de gecombineerde organisatie vorig jaar;
-Bedrijfskosten gestegen met 16%; integratie verloopt voorspoedig;
-Verdere toename van de winstgevendheid; de groei van het bedrijfsresultaat (EBITDA) bedroeg 97% tot € 1,9 miljoen;
-Brutomarge (22,1%) onder druk door toenemend aantal subcontractors, de mantelovereenkomsten en inkoop van personele capaciteit gericht op de toekomst (voorraad en opleiding);
-IFRS dwingt tot afwaardering goodwill bij de overname van FGN beheer B.V.;
-Nieuwe mantelovereenkomsten afgesloten; nieuwe marktsegmenten aangeboord.

Peter Smit, CEO: "De omzet van DPA Flex groeide met 36% en groeit daarmee sneller dan de markt voor uitzend- en detacheringsbureaus. De toenemende vraag en stagnerende aanbod van gekwalificeerde professionals stelt ons voor een uitdaging. Een verdere toename van het aantal mantelovereenkomsten, ook binnen nieuwe marktsegmenten - zo levert DPA Flex sinds kort ook commerciële medewerkers aan verschillende bancaire opdrachtgevers - stelt DPA Flex in staat haar strategie en groeidoelstellingen te realiseren. Tevens heeft DPA Flex haar dienstenpalet uitgebreid met een aparte business unit werving & selectie. Dit als gevolg van een toenemende vraag naar vast personeel.
Onze resultaten worden negatief beïnvloed door de afwaardering van DPA Flex, maar dit betreft een boekhoudkundig verlies en heeft geen relatie met ons operationeel resultaat. De detacheringsmarkt blijft sterk en we zijn vooral tevreden over de voortgang in het winnen van mantelovereenkomsten bij grote inlenende bedrijven en instellingen en de continue verbetering van onze werkwijze. Al met al ben ik tevreden met onze resultaten over het eerste halfjaar. De integratie tot DPA Flex ligt op schema en de omzetsynergie benadrukt het succes van de gekozen koers."

Verwachtingen en ontwikkelingen
De totale uitzend- en detacheringomzet volgens CBS stijgt nog steeds, in de eerste vier maanden van 2006 met gemiddeld 21%. De eerste tekenen van economisch herstel in 2005 hebben in 2006 plaats gemaakt voor een opleving van de economie. DPA Flex verwacht voor geheel 2006 daarom een stijging van haar omzet tussen de 20 en de 30% ten opzichte van het gezamenlijke omzet van € 61,3 miljoen in 2005. Een verdere verbetering van de brutomarge zal leiden tot de geprognosticeerde winstgroei. De vraagontwikkeling laat een positief beeld zien voor de toekomst, maar aan aanbodzijde kampt ook DPA Flex met een tekort aan gekwalificeerde arbeidskrachten. Opdrachtgevers willen in toenemende mate mensen inhuren, maar tegelijkertijd willen zij deze mensen een vast dienstverband aanbieden. De vraag naar werving & selectie neemt toe met de groei van het aantal banen. De combinatie van een aantrekkende economie en de ontgroening/vergrijzing maakt het steeds moeilijker om goed personeel te vinden. Hierop anticiperend heeft DPA Flex een aantal maatregelen getroffen. Het bestand aan subcontractors wordt continu uitgebreid, maar dient in verhouding te blijven ten opzichte van het bestand aan professionals met een vast c.q. projectdienstverband. Tevens worden trainees aangenomen in combinatie met een uitgebreid opleidingstraject om de toekomstige vraag in te vullen.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL