Resultaten eerste halfjaar 2008 DPA

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 22/08/2008 07:52
Highlights eerste halfjaar 2008
à De omzet is afgenomen met 21% tot 36,8 miljoen Euro ten opzichte van het eerste halfjaar 2007.
à De brutomarge bedroeg 25,7% over het eerste halfjaar ten opzichte van 27,7% in het eerste halfjaar van 2007.
à Het bedrijfsresultaat (EBITDA) krimpt tot 0,2 miljoen Euro negatief (inclusief eenmalige last van 1,7 miljoen Euro).
à Besluit tot verhuizing naar nieuwe locatie in Amsterdam.
à Vertrek Peter Smit als CEO.
à Aanstelling Michel van Hemele als CEO.
à Emissie van 10% van het geplaatste aandelenkapitaal, opbrengst 4,0 miljoen Euro.

Michel van Hemele, CEO: "De omzet heeft zich ontwikkeld zoals eerder dit jaar in onze trading update is geschetst. Dat geldt ook voor de marktomstandigheden. Sinds mijn aantreden is DPA bezig hier op te acteren middels een aantal ingezette verbetertrajecten. Ik verwacht dat de effecten hiervan in de tweede helft van 2009 zichtbaar zullen worden. Alle medewerkers van DPA werken met volle inzet om de opgaande lijn weer te pakken te krijgen. Ik ben zeer blij met hun inzet en zie de toekomst met vertrouwen tegemoet."

Financiële highlights eerste halfjaar 2008
Pro forma unaudited cijfers van de combinatie inclusief Conink consultants voor geheel 2007 (recurring EBIT):

x miljoen Euro HY1 2008 HY1 2007 % verschil
Omzet 36,8 46,1 (21%)
Marge 9,5 12,8 (26%)
Bedrijfskosten 10,7 10,8 (1%)
EBITDA (0,2) 2,9 p.m.
Bedrijfsresultaat (1,1) 2,0
Netto resultaat (1,3) 1,2
In Euro
Winst per aandeel (0,10) 0,11

Cijfers eerste halfjaar 2008 ten opzichte van het eerste halfjaar 2007

Toelichting op de pro forma financiële resultaten van het eerste halfjaar van 2008

Specificatie omzet
à Omzet DPA Nederland 29% afgenomen tot 24,8 miljoen Euro.
à Omzet DPA Supply Chain People inclusief Conink 22% gestegen tot 6,6 miljoen Euro.
à Omzet Geos IT professionals 12% gedaald tot 5,3 miljoen Euro.
à Spanje is begin 2008 afgestoten.

De geconsolideerde omzet is afgenomen. De afname bedraagt 21% en is vooral veroorzaakt door het teruglopen van het aantal opdrachten in de bank- en overheidssector. Daarnaast heeft een toename van het aantal leegloopuren geleid tot een verminderde productiviteit, met name bij DPA Nederland.

Over de eerste helft 2008 bestond de bezetting voor 71% uit interim professionals in vaste dienst en 29% derden.

De bedrijfsonderdelen DPA Supply Chain People (inclusief Conink) en Geos IT Professionals hadden respectievelijk een bijdrage van 17,9% en 14,4% in de groepsomzet.

Verwachtingen 2008 en verder
In de trading update eerder dit jaar zijn doelstellingen geformuleerd door het bestuur om op verschillende terreinen verbeteringen te realiseren. De daarvoor opgestarte verbetertrajecten zijn inmiddels in volle gang. De eerste zichtbare effecten worden, zoals aangegeven, afhankelijk van de onzekere marktsituatie (kredietcrisis, verlaagde economische vooruitzichten), verwacht in de loop van de tweede helft van 2009. Het jaar 2008 is hierdoor een overgangsjaar.
In het laatste kwartaal van 2008 start DPA een campagne om de naamsbekendheid te vergroten en de marktpositie te verbeteren.

Bepaalde uitspraken in dit document betreffen prognoses aangaande de toekomstige financiële conditie en resultaten uit activiteiten van DPA Flex Group N.V. en bepaalde plannen en doelstellingen. Uiteraard behelzen dergelijke prognoses risico's en een mate van onzekerheid, aangezien zij gaan over gebeurtenissen in de toekomst en afhankelijk zijn van omstandigheden die dan van toepassing zullen zijn. Vele factoren kunnen ertoe bijdragen dat de werkelijke resultaten en ontwikkelingen zullen afwijken van de prognoses zoals beschreven in dit document. Dergelijke factoren kunnen onder andere zijn: algemene economische condities, schaarste op de arbeidsmarkt, verandering in de vraag naar (flexibel) personeel, veranderingen in arbeidsregelgeving, toekomstige koers- en rentewisselingen, toekomstige overnames, acquisities en desinvesteringen en de snelheid van technologische ontwikkelingen. De prognoses zijn dan ook uitsluitend geldig op de datum waarop dit document is opgesteld.




Profiel DPA
DPA Flex Group N.V. is genoteerd aan de NYSE Euronext te Amsterdam.

DPA levert door middel van gekwalificeerde medewerkers, kennis - en capaciteitsoplossingen op het gebied van Finance, IT en Supply Chain.

Al meer dan 18 jaar ondersteunen DPA's interim professionals gerenommeerde bedrijven en instellingen in de publieke en private sector met het oplossen van de personele invulling. De vorm varieert van detachering of interim-management, werving & selectie, adviesopdrachten tot project management. Het creëren van meerwaarde is onze drijfveer en het resultaat voor onze opdrachtgevers.

Op de gebieden Finance, IT en Supply Chain heeft DPA een leidende positie in het detacheren van interim professionals.

Voor meer informatie kunt u terecht:

DPA Groep : www.dpaflex.com
Finance : www.dpaflex.com
IT : www.dpaflex.com en www.geos.nl
Supply Chain : www.dpasupplychain.com en www.dpaconink.nl

Onderzoek door DPA
DPA Flex Group N.V. (DPA) maakt bekend dat het een onderzoek is gestart naar een overeenkomst en bijbehorende transacties die door de vorige CEO is afgesloten. DPA onderzoekt of de onderneming door deze overeenkomst benadeeld is.

De mogelijke onrechtmatigheid van de betreffende overeenkomst werd door DPA zeer recent ontdekt. Er is op dat moment direct nader onderzoek ingesteld. Gisteren werden als uitvloeisel daarvan juridische stappen gezet.

DPA benadrukt dat er met betrekking tot dit onderzoek geen enkel verband bestaat met de dagelijkse operatie van de onderneming en daarop dan ook geen enkele invloed zal hebben.

Vanwege het onderzoek kan DPA op dit moment geen nadere inhoudelijke mededelingen doen. Zodra hiervoor mogelijkheden zijn, zal de onderneming met een volgende verklaring komen.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL