TRADING UPDATE DPA FLEX GROUP N.V.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 30/05/2008 08:07
Ontwikkeling van de omzet en resultaat
In de eerste 4 maanden van 2008 is de omzet van DPA Flex Group N.V. gedaald t.o.v. dezelfde periode in 2007. De gerealiseerde EBIT over de eerste vier maanden is positief maar laat dezelfde ontwikkeling zien. Per werkmaatschappij is de ontwikkeling als volgt:
De eind vorig jaar ingezette daling van de activiteiten in het financiële segment bij DPA Flex Nederland heeft zich doorgezet in het begin van 2008. DPA Flex Nederland is onvoldoende in staat geweest deze daling op te vangen door groei in de overige segmenten. Dit heeft geresulteerd in een daling van de omzet in de eerste vier maanden ten opzichte van dezelfde periode in 2007. DPA Flex Nederland heeft een verlaging van de operationele kosten gerealiseerd. Dit compenseert de achterblijvende bruto marge niet voldoende, waardoor de EBIT bijdrage van DPA Flex Nederland in het resultaat van de groep negatief is geworden.
De omzet van GEOS blijft enigszins achter in vergelijking tot dezelfde periode vorig jaar als gevolg van een daling in het aantal projecten en een toename van het aantal niet-productieve uren. In deze omstandigheden is de EBIT-marge slechts licht teruggelopen als gevolg van een daling van de kosten.
De combinatie Supply Chain People en Conink Consultants laat mooie groeicijfers zien. De inmiddels afgeronde integratie heeft er toe geleid dat er tijdelijk sprake is geweest van een hoger kostenniveau hetgeen de EBIT marge heeft gedrukt.

Stappen naar de toekomst
De heer Michel van Hemele is benoemd als tijdelijk CEO van DPA Flex Group, een rol die hij vervult sinds 1 mei van dit jaar. De tijdelijke aanstelling van Michel van Hemele maakt de zoektocht naar een nieuwe CEO mogelijk in de komende maanden.

Op basis van een eerste inventarisatie van de huidige situatie heeft het nieuwe bestuur reeds een aantal doelstellingen geformuleerd om op verschillende terreinen verbeteringen te realiseren. Deze doelstellingen zijn:
- vergroten van de naamsbekendheid;
- communiceren van een eenduidige marktpositionering;
- versterken van de commerciële slagkracht;
- invoeren van een directer aansturingmodel;
- vergroten van de efficiency van de administratieve processen.

Om deze doelstellingen te realiseren zijn recentelijk verschillende verbetertrajecten gestart. Door de focus op deze commerciële en operationele verbeteringen verwacht het bestuur de EBIT marges op termijn te kunnen verbeteren. De eerste zichtbare effecten worden, afhankelijk van de onzekere marktsituatie (kredietcrisis, verlaagde economische vooruitzichten), verwacht in de loop van de tweede helft van 2009. Het jaar 2008 wordt hierdoor een overgangsjaar

Profiel DPA
DPA Flex Group N.V. is een gespecialiseerde detacheerder met een notering aan Euronext Amsterdam. Het bedrijf is een ambitieuze en toonaangevende kennisleverancier van waardecreërende flex professionals.
De werkmaatschappijen, die handelen onder de namen DPA [Flex Professionals], DPA Supply Chain People, GEOS IT Professionals en Conink Consultants, voorzien voornamelijk in de behoefte aan tijdelijke kennis en expertise op het gebied van finance, IT, supply chain en banking & insurance binnen bedrijven en instellingen.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL