DPA neemt Conink consultants over

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 06/09/2007 08:24
DPA Flex Group N.V. (DPA) heeft vandaag overeenstemming bereikt over de overname van inkoop adviesbureau Conink consultants B.V. (Conink). Na de overname zullen de activiteiten van Conink samengevoegd worden met die van dochteronderneming DPA Supply Chain People (DPA SCP). Deze overname past in de groeistrategie van DPA en verschaft DPA de leidende positie op het gebied van inkoop en logistiek, de derde pijler van haar dienstverlening naast Finance en IT.

De resultaten van Conink worden vanaf het moment van overname opgenomen in de geconsolideerde cijfers van DPA. Conink draagt direct bij aan de winst per aandeel. De overname wordt betaald in contanten en gefinancierd met vreemd vermogen. Met de overname is een bedrag gemoeid van 3,8 miljoen Euro.

Conink, dat in 1997 is opgericht, is vooral actief op het gebied van advisering en detachering ten behoeve van inkoopvraagstukken in de publieke sector. Wat betreft ondersteuning bij (Europees) aanbesteden neemt Conink een leidende positie in. Voor het bedrijf uit Zwolle werken momenteel circa 50 consultants. Het bedrijf is winstgevend en behaalde in 2006 een omzet van circa 4,1 miljoen Euro.

Net als DPA, merkt DPA SCP dat haar klanten zaken willen doen met betrouwbare partners, die niet alleen een hoge kwaliteit kunnen leveren, maar ook te allen tijde in staat zijn adequate capaciteit te leveren. Alleen dienstverleners met voldoende schaalgrootte kunnen aan die hogere klanteisen tegemoet komen. De nieuwe combinatie bestrijkt het gehele veld van advies, detachering, werving & selectie en outsourcing in de supply chain, zowel binnen de publieke als de private sector. De nieuwe combinatie zal over het gehele jaar 2007 naar verwachting pro forma meer dan 11 miljoen Euro omzet realiseren.


Profiel DPA
DPA Flex Group N.V., opgericht in 1990, is een specialistische detacheerder met een notering aan Euronext.
De werkmaatschappijen, die handelen onder de namen DPA flex professionals, DPA Supply Chain People en Geos IT Professionals, voorzien in de behoefte aan tijdelijke kennis en expertise op het vlak van Finance, IT en Procurement & Logistics binnen bedrijven en instellingen.
Bij DPA werken circa 1300 professionals, die DPA maken tot een ambitieuze en toonaangevende kennisleverancier van waardecreƫrende flex professionals.
Voor meer informatie kunt u terecht op www.dpaflex.com



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL