Zorgen, maar met een boodschap.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 19/11/2006 07:48
Natuurlijk maken wij ons zorgen, maar daar zit een boodschap achter.
Neem de AVA's en BAVA's, die degraderen door al die regels tot ondergeschikte zaken, zelfs liet de heer Tabaksblatt (van de Code) zich in de media negatief over de AVA's en BAVA's uit. Of zijn woorden waarheid zijn/waren, dat zullen wij eerst aan hem vragen.
Het ging ook over het bezoek aan de AVA's en BAVA's door pensioenfondsen en die hadden wel wat anders te doen, dan daar heen te gaan.
Ook zijn er in die AVA's en BAVA's mensen die zich opstellen, wij zullen het wel even vertellen wat het bedrijf moet gaan doen. Kijk bij Stork, welke kosten rollen dan niet uit? Ook weten sommige mensen steeds de aandacht te trekken in de AVA’s en BAVA’s en nemen zoveel tijd van andere vraagstellers in, dat die geen kans meer krijgen.
Die gemiste kanshebbers zouden best wel eens nuttige vragen hebben gehad. Maar zoals het er nu gaat uitzien, worden het theekransjes, de AVA’s en BAVA’s.
Wij schreven het al eerder, die theekransjes zijn best gezellig en aangenaam, maar die zijn niet om strategie en financiële zaken door te nemen. Het publiceren van persberichten moet de dag ervoor gebeuren, dan krijgt iedereen zijn/haar kans te reageren op dat bericht.
Tijdens de AVA van de ING werd er een vraag gesteld: "er zijn te weinig vrouwen achter de tafel", wat doet u eraan?
Na het antwoord op die vraag, ging onze vertegenwoordiger achter de microfoon en stelde:" misschien is de natuur bij de vrouwen sterker en lokt het "moederschap" meer dan het "leiderschap".
Wat gebeurde erna de vergadering? Toen stapte een jonge dame (?), naar onze vertegenwoordiger en wat zei deze dame(?), "ik schaam mij, dat U een medeaandeelhouder van mij bent, hoe durfde u dat te stellen, ouderwets.
Vrije meningsuiting, daar had deze dame(?) zeker nog nimmer van gehoord.
Zorgen maken wij ons ook over de beurshandel, AFM met z’n regels en hoge boetes, DNB met z'n toezicht en de kwaliteit van al die controleurs en toezichthouders.
Moesten wij, enige tijd geleden, van de redactie een grote "Steek" die er was doorgeglipt bij de controleurs en toezichthouders weer op laten "halen".
Wel moeten er nu dringend maatregelen worden genomen om dat te herstellen, om ernstige problemen te voorkomen bij de beleggers en de banken en brokers moeten nu extra toevoegingen aan de stroppenpot doen.
Waar is de "passie" gebleven voor het vak?

Dat doet ons denken aan de jonge huisarts, klein 30 jaar geleden.
Die kwam op z'n vrij zaterdag, voor zijn muziekles, nog even bij de vrouw van onze nestor kijken hoe het met haar ging. Die was de dag ervoor uit het ziekenhuis gekomen en had het er, na een lange periode, levend afgebracht met haar baby.
Geen rekening later, neen: "even gezellig en belangstellend napraten".
Jammer dat hij te vroeg is overleden, maar nog steeds praten zij met respect over deze huisarts.
Had hij "passie" voor zijn vak, onze nestor en z'n vrouw zeggen van wel.

De ABN AMRO bank is op zoek naar de "slimme" belegger weet een Courant te melden. Een prima idee.
Maar juist over de banken maken wij ons zorgen, die hebben alleen maar specialisten straks en als klant moet je steeds weer met een andere medewerker praten, voor je je doel bereikt hebt. Geen "one-stop shop” meer en service die staat op een zeer laag pitje.
Als er een bank weer komt met die "ouderwetse" service, kunnen zij een week niet sluiten en moeten zij dag en nacht doorgaan om de klanten in te schrijven, is onze verwachting.
Je kan er alles "lenen", ook een paraplu, maar die halen ze terug als het gaat "regenen".
Zo hebben wij nog wel meer zorgen, dus zorgeloos zijn wij van de redactie XEA.nl niet.

Geniet van de zondag en neem boven geschrevene eens ter overweging mee.
Nog een fijne dag.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL