Biotech : Gunstige ontwikkelingen in niet-beursgenoteerde portefeuille doen winst KBC Private Equity Fund Biotech in 2004 uitkomen op EUR 1,25 mln.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 31/03/2005 07:36
Niettegenstaande een eerder mat beursklimaat en de gevoelige depreciatie van de USD t.o.v. de EUR werd 2004 afgesloten met een winst van EUR 1,25 mln. Dit is het hoogste winstcijfer sinds de oprichting van BIOTECH in 2001 en ruim 80% boven het niveau van 2003. Het positieve resultaat is in hoofdzaak toe te schrijven aan een aantal gunstige ontwikkelingen in het niet-beursgenoteerde deel van de portefeuille, met name een eerste (gedeeltelijke) exit, de gedeeltelijke recuperatie van een voorheen volledig afgeschreven participatie en het uitblijven van waardeverminderingen op andere niet-beursgenoteerde participaties.

Overzicht van activiteiten

a) Dealflow. Tijdens 2004 werden in totaal 47 nieuwe investeringsdossiers van niet-beursgenoteerde bedrijven aan BIOTECH aangeboden, vergelijkbaar met het niveau van 2003. In de loop van 2004 werden geen nieuwe investeringen afgerond. Wel werd bijkomend geïnvesteerd in Metabolex en PR Pharmaceuticals. De participatie in Barrier Therapeutics werd in 2004 gedeeltelijk te gelde gemaakt.


Notering te Luxemburg.
De nieuwe KBC Groep NV, die nu al aan de beurs Euronext Brussel (tickersymbool ’KBC’) is genoteerd, wordt vanaf morgen eveneens toegelaten tot de notering aan de Luxemburgse beurs (eveneens onder het tickersymbool ’KBC’). KBC Groep NV verkreeg de goedkeuring van de Luxemburgse beurs tot notering van alle 366.426.420 aandelen KBC Groep NV vanaf 31 maart 2005. VVPR-strips worden niet genoteerd in Luxemburg. De openingskoers van het KBC-aandeel in Luxemburg zal dezelfde zijn als de openingskoers op Euronext Brussel.

Het Luxemburgse noteringsprospectus is vanaf vandaag (alleen in het Frans) beschikbaar op www.kbc.com, www.kbl.lu en europeanbankers.com.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL