Schokkende ontdekking: microplastics die we inademen komen direct in onze hersenen terecht.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 19/09/2024 17:27
In een baanbrekend onderzoek van de Universiteit van Sao Paulo, in opdracht van Plastic Soup Foundation is voor het eerst aangetoond hoe microplastics via de neus direct ons brein kunnen binnendringen. Deze route werd als veilig beschouwd, maar nu blijkt dit niet het geval. Dit is zeer verontrustend, omdat de 1000x kleinere nanoplastics dan ook onze hersenen binnendringen. Juist deze deeltjes hebben de mogelijkheid om cellen te infiltreren. De plastic deeltjes komen van kleding, verpakkingen en andere alledaagse voorwerpen.

De risico’s van plastic voor onze gezondheid zijn niet langer te negeren. De tijd dringt voor effectieve maatregelen tegen plasticvervuiling om de gezondheid van huidige en toekomstige generaties te beschermen.
Professor Thais Mauad, hoofdonderzoeker aan de Universiteit van São Paulo: "Ik sluit me aan bij de honderden andere wetenschappers wereldwijd die regeringen de bewijzen leveren waarom er dringend actie moet worden ondernomen tegen plastic. Deze vervuilende stof is een van de meest wijdverspreide en schadelijke materialen van onze tijd en de impact ervan op de menselijke gezondheid zou beleidsmakers tot actie moeten aanzetten.

Dit onderzoek herinnert ons er nog maar eens aan hoe ver plastic de menselijke gezondheid is binnengedrongen, we hebben het bewijs en nu moeten regeringen gaan luisteren”.
Cruciale onderhandelingen over een wereldwijd plasticverdrag

bron Platic Soup Foundation



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL