Projecten om jongeren uit criminaliteit te houden werken vaak niet

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 06/06/2024 06:26
Onderzoeksjournalistiek is kostbaar. Help ons dieper te graven door Vriend van Investico te worden.

Gemeenten zetten allerlei programma’s in om jongeren uit de criminaliteit te houden, maar bij het overgrote deel is het onduidelijk of ze werken. De wetenschappelijke onderbouwing ontbreekt en de effectiviteit van de programma’s is vaak niet onderzocht. De kans is daarmee groot dat deze zogenoemde gedragsinterventies geen effect hebben en in sommige gevallen zelfs schadelijk kunnen zijn voor jongeren.

Daarvoor waarschuwen hoogleraren in de forensische orthopedagogiek (Universiteit van Amsterdam) Geert Jan Stams en Jan Hendriks in hun rapport over preventie van jeugdcriminaliteit, dat woensdag naar de Tweede Kamer is gestuurd.

De onderzoekers zien ook dat het in veel gevallen onduidelijk is voor wie de programma’s precies bedoeld zijn, waardoor jongeren een te lichte of te zware behandeling kunnen krijgen.

lees meer op
https://www.platform-investico.nl/onderzoeken/projecten-om-jongeren-uit-criminaliteit-te-houden-werken-vaak-niet?utm_source=Nieuwsbrief+Investico+onderzoeksjournalisten&utm_campaign=aefae1886c-Jongerenprojecten_2024_06_06&utm_medium=email&utm_term=0_-aefae1886c-%5BLIST_EMAIL_ID%5D



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL