Moeilijke marktomstandigheden en eenmalige herstructureringskosten drukken resultaten FrieslandCampina in 2023.

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 21/02/2024 10:03
Kerncijfers 2023
In 2023 had FrieslandCampina te maken met uitdagende marktomstandigheden. De bedrijfsresultaten, met name in onze wereldwijde consumentenzuivel- en Trading-activiteiten, stonden sterk onder druk. Daartegenover staat dat de businessgroepen Specialised Nutrition en Ingredients een goed jaar achter de rug hebben, maar dat was onvoldoende om de tegenvallende resultaten in de andere twee businessgroepen te compenseren. Het tegenvallende bedrijfsresultaat, gecombineerd met eenmalige kosten en hogere financieringslasten, leidde tot een negatief nettoresultaat over 2023.

Expedition 2030
Met het oog op de tegenvallende resultaten zijn we in de tweede helft van 2023 gestart met onze transformatie, Expedition 2030, die er volledig op gericht is om van FrieslandCampina weer het toonaangevende zuivelbedrijf te maken dat het altijd is geweest.

We zullen ons ook blijven inzetten voor verdere verduurzaming van onze zuivelketen. Dit doen we voor onze eigenaren – de leden-melkveehouders -, voor onze medewerkers wereldwijd en natuurlijk voor onze klanten en consumenten en alle andere belanghebbenden in een succesvol en toekomstbestendig FrieslandCampina.

Jaarverslag ga naar
https://www.frieslandcampina.com/nl/over-ons/financiele-resultaten/financiele-verslagen-en-duurzaamheidsontwikkelingen/



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL