Keerpunt voor Schiphol in 2023

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 16/02/2024 10:02
Investeringen in kwaliteit hebben een prijs
2023 markeert een keerpunt voor Schiphol. Reizigers hadden weer een fijne reiservaring op de luchthaven, werkomstandigheden voor medewerkers zijn verbeterd en Schiphol initieerde een 8-puntenplan om de luchthaven structureel stiller, schoner en beter te maken. Schiphol sluit 2023 financieel af met een onderliggend resultaat van 101 miljoen euro. Ondanks dat de financiële resultaten zijn verbeterd, staan Schiphols financiën onder druk vanwege significante kostenstijgingen, investeringen en noodzakelijke verbeteringen in kwaliteit.

Schiphol heeft in 2023 fors geïnvesteerd in hogere lonen en betere werkomstandigheden. Het aantal securitymedewerkers is aanzienlijk gegroeid, wat ervoor zorgde dat reizigers weer comfortabel konden reizen. Investeringen in goed werkende tilhulpen in de bagagehallen maken het werk van bagageafhandelaren lichter en Schiphol zet belangrijke stappen om medewerkers beter te beschermen tegen uitstoot van voertuigen en vliegtuigen.

Schiphol verbond Nederland in 2023 met 305 directe bestemmingen (-3,8% t.o.v. 2022), waarvan 126 intercontinentaal (-2,3% t.o.v. 2022). Gebaseerd op het aantal directe bestemmingen was Schiphol de tweede best verbonden luchthaven (ACI Connectivity Report 2023). Schiphol was in 2023 de vierde best verbonden hub-luchthaven wereldwijd.


Het is tijd om meer te investeren in de kwaliteit van Schiphol. Recente investeringen hebben zich echt uitbetaald. Zowel werken op als reizen via Schiphol is aanzienlijk verbeterd. En we zijn nog niet klaar. We moeten doorgaan met investeren om de kwaliteit te waarborgen voor luchtvaartmaatschappijen, reizigers en medewerkers. 2023 markeert ook een keerpunt in onze aandacht voor onze buren en het klimaat. Meer dan ooit zijn we gemotiveerd om de leefkwaliteit te verbeteren en zorg te dragen voor het klimaat. Dat willen we doen door ons 8-puntenplan uit te voeren.

Op korte termijn is een reductie van geluid essentieel, bijvoorbeeld door de nachtsluiting. We blijven werken aan een uitstekende luchthaven voor iedereen op en rond Schiphol.

Ruud Sondag, CEO Royal Schiphol Group
Vliegverkeer
Op Amsterdam Airport Schiphol vonden 441.969 vliegtuigbewegingen plaats. Dat is een stijging van 11% ten opzichte van 2022. Het vrachtvolume op Amsterdam Airport Schiphol daalde met 4% tot 1,38 miljoen ton. Er waren 15.969 vrachtvluchten. Dat is een daling van 15% ten opzichte van 2022.

Vliegtuigbewegingen
lees verder op
https://nieuws.schiphol.nl/keerpunt-voor-schiphol-in-2023/



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL