Codelco en Aurubis ondertekenen overeenkomst om innovatie en duurzaamheid in de koperindustrie te bevorderen

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 14/02/2024 08:52
Het document dat is ondertekend door het staatsbedrijf en het Duitse bedrijf behandelt een reeks samenwerkingsgebieden, variërend van het opzetten van een werkstageprogramma als kanaal om professionals en operators op te leiden tot de mogelijke gezamenlijke ontwikkeling van technologische oplossingen.

Santiago, 13 februari 2024. - De grootste koperproducent ter wereld, Codelco, en Aurubis, een toonaangevende mondiale leverancier van non-ferrometalen en een van de grootste koperrecyclers ter wereld, hebben een raamovereenkomst voor samenwerking ondertekend om innovatie en verantwoorde productie. De overeenkomst omvat gezamenlijke werkprogramma's om onder meer verbeteringen te evalueren en technologieën te ontwikkelen die gericht zijn op duurzamere processen, studies uit te voeren op het gebied van de circulaire economie en de ontwikkeling van werknemers met een hoog potentieel, via een uitwisselingsprogramma.

“We willen ervoor zorgen dat de methoden die we gebruiken om mineralen zoals koper, essentieel voor de wereldwijde transitie naar schone energiebronnen, steeds duurzamer te maken. “We streven allemaal naar een centrale doelstelling: milieuvriendelijke productie ”, aldus de uitvoerend president van Codelco, Rubén Alvarado. “De samenwerking met Aurubis is daarbij een belangrijke drijfveer. Het gaat ook hand in hand met ons doel als bedrijf: een pijler zijn voor de duurzame ontwikkeling van Chili en de wereld”, voegde hij eraan toe.

De raamovereenkomst werd voorafgegaan door de ondertekening van een Memorandum of Understanding (MoU) tussen beide bedrijven in januari 2023. Deze nieuwe mijlpaal is een verdieping van die eerste aanpak. “We werken samen met onze grondstoffenpartners over de hele wereld om nieuwe normen te stellen in de duurzame koperproductie”, aldus Roland Harings, CEO van Aurubis, die naar Santiago reisde voor de ondertekening van de overeenkomst. “Onze samenwerking met Codelco is een indicator van onze succesvolle aanpak: we streven ernaar de duurzame prestaties in de hele toeleveringsketen te versterken door samenwerking en het delen van informatie. De mondiale koperindustrie staat voor enorme uitdagingen en we moeten allemaal samenwerken om deze te transformeren ”, vatte de directeur samen.

De overeenkomst voorziet in een reeks samenwerkingsgebieden, bijvoorbeeld op het gebied van ervaring en kennis, om de gieterijprocessen van Codelco te verbeteren. Het document definieert ook richtlijnen voor een werkstageprogramma, dat in april begint, om professionals en deskundige werknemers op te leiden, stelt de mogelijke gezamenlijke ontwikkeling van technologische oplossingen voor metallurgische processen voor en streeft ernaar de commerciële relatie tussen Codelco en Aurubis te intensiveren.

Overweeg ook samenwerking op het gebied van duurzaamheidsvraagstukken. Op dit punt valt de gezamenlijke promotie van het Copper Mark-zegel, verkregen door de divisies, raffinaderijen en smelterijen van Codelco voor verantwoorde productie en andere projecten met betrekking tot Milieu, Maatschappij en Bestuur (ESG), op, toegevoegd aan de evaluatie van potentiële ontwikkelingen met betrekking tot de circulaire economie in Chili.

Opgemerkt moet worden dat in het kader van deze overeenkomst de oprichting van een stuurgroep met vertegenwoordigers van beide bedrijven werd gedefinieerd, die periodiek bijeen zal komen.

Over CODELCO

Codelco is de grootste koperproducent ter wereld. De hoofdactiviteit is de exploratie, ontwikkeling en exploitatie van mijnbouwbronnen; verwerken deze om geraffineerd koper en bijproducten te produceren, en verkopen deze aan klanten over de hele wereld.

Sinds de nationalisatie in 1971 tot 2022 heeft dit overschotten van 168 miljard dollar gegenereerd voor de staat Chili (in munteenheid van 2022).

Het is actief in zeven mijnbouwdivisies in Chili: Chuquicamata, Minister Hales, Radomiro Tomic, Gabriela Mistral, Salvador, Andina en El Teniente, naast de Ventanas-raffinaderij. Het heeft commerciële kantoren in het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, China en Singapore.

Meer informatie op www.codelco.com



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL