Er is en wordt veel onderzoek gedaan naar de invloed van Omega-vetzuren op de gezondheid. Hieronder vind je een overzicht van gezondheidseffecten die wetenschappelijk zijn onderzocht.
Omega 3
Hart en vaten
Er is veel onderzoek gedaan naar het verband tussen Omega 3 en hart en vaten. Van ALA is bekend dat het bijdraagt aan de instandhouding van een normaal cholesterolgehalte in het bloed. Een gezond cholesterolgehalte is goed voor het hart. Verder blijkt het eten van een portie vis per week samen te hangen met een lagere kans op sterfte aan hartziekten. EPA en DHA dragen namelijk bij tot een normale werking van het hart. Ook het gebruik van supplementen met visvetzuren (EPA/DHA) hangt volgens onderzoek samen met een lager risico op hart- en vaatziekten bij mensen met een verhoogd risico hierop.
Ontwikkeling baby
Tijdens de zwangerschap en het geven van borstvoeding is het belangrijk voldoende DHA binnen te krijgen door vis te eten. Dit draagt bij aan de ontwikkeling van de hersenen en de ogen van het ongeboren kind en bij zuigelingen die borstvoeding krijgen. Ook het Omega 3-vetzuur ALA is nodig voor een normale groei en ontwikkeling. Prematuur geboren baby’s hebben behoefte aan voldoende Omega 3-vetzuren. Deze worden vaak toegevoegd aan babyvoeding voor vroeggeborenen.
Zicht en hersenen
lees verder op
https://www.gezondheidsplein.nl/dossiers/vetten-en-olien-verzadigd-vet-onverzadigde-vetten-en-transvetten/gezondheidsvoordelen-omega-3-6-9-vetzuren/item120645
Beperkte weergave ! Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u
nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt
daarom GRATIS Lid of login
met uw wachtwoord