Wat is er van de Effectenkredietinstellingen terecht gekomen?

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 16/10/2022 13:20
Dat kunnen wij wel schrijven!
Wij maakte op 1 maart 1962 kennis met de eerste Effectenkredietinstelling en zijn opgekomen tot rapporteur aan de DNB.
Wij hebben het vak leren kennen en hebben in alle hoeken & gaten ons kennis opgedaan.
Maar wat schamen wij ons NU, waar de de service & dienstverlening gebleven. En wij zijn niet de enige die dat afvragen. Het laatste contact met de CEO was, mijnheer V. we praten niet meer over de banken, want ik( de gepensioneerde CEO) schaam mij "dood", wat ze ervan gemaakt hebben.

Wat schrijft Ernst Wolff over de Effectenkredietinstellingen!?
Het moet gestopt worden die "Globalistische machtsovername van de Effectenkredietinstellingen"!

De Heer Ernst Wolff schrijft al jaren over de wantoestanden in de Financiële wereld.
hier een voorbeeld ervan,
media, JP Morgan
Spoofing: Zo manipuleerde JP Morgan de goudmarkt.
Handelaren van de Amerikaanse bank JP Morgan hebben zeker tien jaar lang de goudmarkt gemanipuleerd. Drie handelaren plaatsten bijna dagelijks fictieve orders om de prijzen van edelmetalen in een bepaalde richting te bewegen. En daar profiteerden ze van, omdat ze daardoor tegen een lagere prijs konden inkopen en tegen een hogere prijs konden verkopen. Drie handelaren van JP Morgan die de markt jarenlang manipuleerden riskeren lange gevangenisstraffen.

lees verder op
https://www.hollandgold.nl/nieuws/spoofing-zo-manipuleerde-jp-morgan-de-goudmarkt

Met o.a. dit in het verhaal.
Banken onder vergrootglas
De laatste jaren liggen verschillende goudbanken onder een vergrootglas die op deze manier de goudprijs manipuleerden. In 2020 werden twee handelaren van Deutsche Bank schuldig bevonden aan spoofing, een jaar later gebeurde dat met twee handelaren van Bank of America. De drie handelaren van JP Morgan riskeren een jarenlange gevangenisstraf, indien ze schuldig worden bevonden aan deze vorm van manipulatie.

JP Morgan is één van de grootste namen onder de goudbanken. Niet alleen beheert de bank veel fysiek edelmetaal voor verschillende partijen, ook is het een grote speler op de termijnmarkt voor edelmetalen. Eind maart had de bank voor $330 miljard aan derivaten voor edelmetalen uitstaan, omgerekend ongeveer 67% van alle posities van banken. Hun positie op de termijnmarkt is drie keer zo groot als die van de Citigroup, de tweede grootste speler in deze markt.
reactie XEA.nl
Dan nodigt deze positie uit tot "grote oplettendheid van de toezichthouders"!
EN voeren die dat wel uit? Door de onmogelijke controleerbaarheid is er van alles mogelijk! Personeel kan met medeweten van de TOP, zolang het goed gaat, doen & laten wat zij willen! Nick Leeson e.a. zijn er voorbeelden van.

De heer Ernst Wolff is al enige jaren bezig met het informeren van de "burgers", wat hij ervaart als "een geplande wereldovername door het financiële digitale systeem"!

Op 20 aug. 2022 hield hij een toespraak op uitnodiging van het WEFF in Davos Het WEFF staat voor Wachstum, Erde, Friede, Freiheit.
Hun doelstelling is door middel van lezingen en discussies, menselijke activiteiten te analyseren en praktische oplossingen te ontwikkelen voor een menswaardig leven. Wolff schetst niet alleen de alarmerende omstandigheden waarin we ons bevinden, het net van digitale financiële controle, dat steeds strakker wordt aangespannen, hij komt ook met praktische oplossingen en een positieve boodschap: nu is het moment om het leven in eigen hand te nemen.

De Heer Wolff gelooft niet meer om via een parlementaire weg, noch via de rechtelijke macht, iets af te dwingen of te veranderen.

De grote kans die er nu voor ons ontstaat is, dat het digitale financiële complex politici vooruit zal blijven sturen , die hun geloofwaardigheid al vrijwel volledig hebben verloren. Deze politici zullen gedwongen worden nog hardere maatregels te nemen en onteigening, oorlog en verarming rechtvaardigen aan de hand van absurde uitvluchten.
Op een geven moment zal de opgebouwde frustratie en wanhoop van de mensen omslaan in "woede"! Mensen zullen naar alternatieven zoeken. En zich wenden tot hen die niet tegen hen hebben "gelogen"!

Hoe kunnen wij dit proces ondersteunen?
Door te netwerken, groepen te vormen en te bouwen aan parallelle samenlevingen. Door de leugens bloot te leggen, te informeren en mensen bewust maken van wat er speelt.
zie o.a. dit
Klacht aan de AFM inzake manipulaties in het aandeel CTAC d.d. 2 aug.
en lees verder op
https://www.xea.nl/advies.php?id=dba-45757&type=toon

Maar dat is niet genoeg!!
We hebben antwoorden nodig op de volgende vragen!
- wat moet er worden van het financiële systeem?
- Hoe kunnen we de dominantie van de vermogensbeheerder beëindigen?
- Hoe de middenklasse reden?
- Hoe moet de digitalisering worden voortgezet? Moet het Uberhaupt worden voorgezet?
1 Hoe kunnen we ons bevrijden uit de "wurggreep" van grootmachten als Amazon, Apple en Alphabet?

We moeten de discussie ook internationaal gaan voeren. De volgende mogelijke oplossingen zijn denkbaar:
- eisen dat het financiële "Casino" internationaal leegloopt!
- het verbieden van de handel in derivaten, die geen maatschappelijke waarde hebben, maar alleen de persoonlijke verrijking dienen.
- short selling verbieden.
- het afschaffen van internationale financiële organisaties, zoals het IMF (SDR's) en de Wereldbank, die zorgen voor enorme schuldenlast voor de derde wereld Landen.
- het ontbinden van Stichtingen als Open Society van Soros, the Bill& Melinda Gates Foundation en het WEF. Deze gebruiken het Stichtingsrecht om economische en financiële belangen na te streven.
- Wereldwijde bovengrenzen aan rijkdom stellen. Gates of Musk bezitten nu meer geld, dan sommige Staten, die hun eigen bevolking niet kunnen voeden. Laat bijvoorbeeld Amazon in plaats van 30 procent, 3 procent winst maken per verkoop.
- De geldcreatie belasten, door een percentage van elke nieuwe gecreëerde dollar of Yen naar de sociale sector te leiden en bevrijd deze van winst makende gedachten, maak er een sector van die het volkt dient.
- voer een de-commercialisering van het internet door. Het opheffen van alle licenties zal zorgen voor het einde van de
platform parasieten. Maak alles "open source, dat zal leiden tot vrijmaking van ongekende menselijke creatieve krachten.
- Sluit de belastingparadijzen. Beperk de macht van de Farmaceutische en wapenindustrie. Maak een einde aan Landroof.

Wat kan er gedaan worden op "kleine schaal"? Organiseer "ruilmarkten, sluit je aan bij boerengemeenschappen, richt Coöperaties op, echter het rechtssysteem zal het niet toelaten en zal ingrijpen.
Het zal een moeilijke tijd worden, maar in moeilijke tijden komt er een enorme creativiteit bij mensen los.

Digitaal is niet het "probleem", digitaal centraal wel!
Tot die tijd moeten mensen erop staan contant te betalen, vooral de jongeren moeten zich ervan bewust worden, dat Apple Pay niet "cool is"!

Dit zijn allemaal slechts suggesties, waarover we verder moeten praten.

We moeten ons verenigen nationaal & internationaal en een wereldwijd platform van verzet vormen voor monumentale verandering.

De heer Ernst Wolff zegt: in mijn ogen zijn er twee opties:
- blijf passief, hoop dat anderen het oplossen en eindig in een Orwelliaans systeem, of, neem het helft in eigen hand.
We zijn het aan onszelf verplicht de strijd voor een betere toekomst aan te gaan. Het is gigantisch wat ons te wachten staat. Het systeem heeft geen eindplan, alleen maatregelen en nog meer maatregelen. Het zal intern desintegreren, zoals destijds de DDR. Uiteindelijk implodeert het systeem.

De toespraak van Ernst Wolff: bitt.ly/de-situatie-is-ernstig

Bron de Andere Krant 10-17 september 2022 nr 35
www.deanderekrant.nl

media Dhr. Jaap v. Duijn
Column: bankiers zijn onbenullen zonder respect voor hun klanten.Vorige week werd ik gebeld door een mevrouw van een bank. Uit het gesprek dat volgde werd duidelijk dat ze geen idee had met wie ze sprak. Dat kan, ware het niet dat ik al zeventig jaar klant bij die bank ben. Mijn ouders waren er al vroeg bij om een spaarrekening voor me te openen en die rekening heb ik nog steeds.
lees verder op
https://www.telegraaf.nl/financieel/1276872166/column-bankiers-zijn-onbenullen-zonder-respect-voor-hun-klanten

Ook onze nestor kende zijn klanten en nu nog 60 jaar later de oude rekening nummers van verschillende klanten.(red.).



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL