Krimi op de Beursvloer in Duitsland, met het Dividendstrippen. Zal dat hier niet zijn?

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 12/03/2022 15:25
Uit het VEB blad van maart 2022.
XEA.nl heeft in het verleden al de nodigde kanttekening bij het dividendstrippen gezet.
Bij de Kas Bank gebeurde dat met allerlei contracten etc., op een juiste manier en dan NOG zijn er ontspanningsmogelijkheden, om de fiscus een beentje te lichten.
Zelf het Ministerie van Financien liet na ons schrijven, niets meer van zich horen/weten.
Want wat hadden wij, XEA.nl als oplossing daarin staan!?

HERINVOERING van nummers aan de digitale aandelen!


Wat is dividend strippen en hoe werkt het?
Hoe werkt dividend strippen?
Dividenstrippen werkt als volgt. Als belegger koop je een aandeel een dag voordat het XD (ex dividend) gaat, dus nog in de CD-periode (cum dividend). De CD-periode houdt in dat wanneer je binnen die periode een aandeel koopt, je ook recht hebt op het toekomstige dividend. Wanneer het aandeel vervolgens XD gaat, verkoop je je aandelen weer en profiteer je dus van het dividend.

In theorie is dividendstrippen niet rendabel. De koers van een aandeel met dividend daalt namelijk wanneer het ex dividend gaat. In de praktijk zie je echter dat dit nooit precies gaat zoals het op papier staat.

De koers van een aandeel reageert namelijk vaak anders dan hoe het in theorie verloopt, die kan op zo’n moment namelijk ook juist stijgen in plaats van dalen.

Dividend strippen lijkt dus een snelle, handige manier om extra rendement te behalen. Let wel op dat het ook risico’s met zich meebrengt, de waarde van een aandeel kan namelijk ook flink zakken in de tijd dat je als belegger het aandeel in je portefeuille hebt. Dat verlies kan groter zijn dan het dividend dat je ermee verdient.
Dividend strippen is een vorm van daytraden en daarmee een actieve beleggingsstrategie. Voor beleggers die aan dividend strippen doen, is het belangrijk om te kijken of het bedrijf waarvan zij de aandelen aan- en verkopen, een sterk bedrijf is met goede winstvooruitzichten.

Illegale praktijken
Naast de uitleg van hierboven, is er ook een illegale variant van dividend stripping. Dat is een techniek die wordt gebruikt voor het ontwijken van dividendbelasting, of het onrechtmatig terugvragen van dividendbelasting. Een andere benaming voor deze praktijken is cum-ex deal.

Dit gebeurt met drie partijen. Er worden aandelentransacties uitgevoerd rond de XD-datum. Hierdoor wordt voor de fiscus verhuld welke van de drie partijen recht heeft op dividend. Twee partijen vorderen dividendbelasting terug, terwijl er maar één partij recht heeft op terugvordering.

Uit het VEB blad van maart 2022 blijkt.
In Duitsland is het een van de "GROOTSTE" belastingschandalen uit de geschiedenis.
Onderzoek Journalist Oliver Schrom heeft zich erin vast gebeten.
Hij heeft de andere kant (lees oplichting van de fiscus) van het Dividend strippen bloot gelegd.
Ook daar lieten verantwoordelijke hun hoofd hangen en staken die in het zand.
Toezichthouders zouden daar veel actiever in moeten toezien.
MAAR ook in Nederland houden de Toezichthouder "herinvoering van nummers aan de digitale aandelen ( dus ook nummers aan de "dividend bewijzen" tegen.
XEA.nl heeft herhaaldelijk gewezen op de herinvoering, dan zijn geld(lees ook die van het dividend) en aandelen stromen eenvoudig te controleren.
Wat in Duitsland gebeurde zal niet elders gebeuren???

XEA.nl loopt & liep steeds tegen "gesloten deuren aan"!

Uit het VEB blijkt het volgende: "overgelopen, Oliver Schrom beschrijft hoe een groep vermogende en professionele beleggers, geholpen door de meest sluwe adviseurs bij Effectenkredietinstellingen, accountants en advocatenkantoren, een fortuin verdiende met beleggingstransacties waarmee ze "ten onrechte dubbele belasting hebben teruggevraagd".
Een van de hoofdrolspelers was in Duitsland een voormalig topbelastingambtenaar H. B., die was overgestapt naar de commerciële branche.

AFM
XEA.nl is & was een roepende in de "WOESTIJN", over de herinvoering van nummers aan de digitale aandelen e.a. producten als obligaties etc. etc., maar eens zullen wij ons gelijk gaan halen!
Nogmaals wie controleert dit allemaal, uit DIE grote massa's van aandelen!?
Waar elk aandeel digitaal hetzelfde is???
NIET met elk een eigen nummer, dus ook het dividend bewijs/coupon.
Dan kunnen er geen TWEE dezelfde nummers vergoedt worden, want dan klopt de uit te betalen dividend rekening niet meer bij het bedrijf, waar het dividend betaalbaar is/wordt gesteld. Ook bij de fiscus gaat na de invoering van de nummers een "belletje" rinkelen! De controle op nummer, gooit hetzelfde nummer eruit.
Controles zijn dan van twee kanten en waterdicht.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL