HISTORISCH MOMENT IN DE STRIJD TEGEN PLASTICVERVUILING

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 10/03/2022 17:18
Geweldig nieuws uit Nairobi vorige week! ????

Tijdens de VN-milieu top is unaniem afgesproken om onderhandelingen te starten over een internationaal juridisch bindend verdrag om de plastic crisis aan te pakken. Vanuit Plastic Soup Foundation was onze research en advocacy medewerker Anna van der Vliet aanwezig (te zien in de 'b' in de foto, waar 'welkom' in het Swahili staat). Wij reageren voorzichtig optimistisch: ‘Reden tot grote vreugde is het feit dat het mandaat oproept tot een bindend verdrag waarin ook het mariene milieu wordt meegenomen', aldus Anna.

Het is een historisch verdrag omdat het dus ook de plasticvervuiling van de zeeën en oceanen zal aanpakken en de volledige levenscyclus (productie, gebruik, afvalfase) van plastic aan de orde komt.
LEES MEER OVER WAAROM DIT VERDRAG HISTORISCH IS
EXPLOSIEF RAPPORT LAAT ZIEN: MILJOENEN PLASTIC KORRELS IN DE WESTERSCHELDE
ga naar
https://www.plasticsoupfoundation.org/2022/03/zware-vervuiling-van-nederlandse-waterwegen-met-plastickorrels/?utm_source=newsletter&mc_cid=c961337364&mc_eid=e22532c6b0

??Uit een nieuw explosief rapport, in handen van Plastic Soup Foundation, blijkt de Westerschelde zwaar vervuild te zijn met zogenaamde ‘nurdles’, kleine plastickorrels afkomstig uit de plasticindustrie.
LEES HET PERSBERICHT

Het rapport ­brengt honderdduizenden gevonden nurdles in kaart en analyseert de diverse wind- en weersomstandigheden, getijden, sluizen en de vorm van het land om zo de herkomst van de plastickorrels te kunnen achterhalen. Op basis van de gedane vondsten durft Plastic Soup Foundation de inschatting te maken dat het in totaal om miljoenen nurdles gaat ????
STEUN ONS IN ONS WERK
RECENTE ARTIKELEN
____________
PLASTIC GAAT VOEDSELVERSPILLING NIET TEGEN

In Europa is ongeveer 40% van alle plasticafval afkomstig van voedselverpakkingen. Nu is aangetoond dat versproducten verpakken in plasticverpakkingen niet zorgt voor een langere houdbaarheid.
LEES HIER HET HELE ARTIKEL
IS COCA-COLA’S LAATSTE BELOFTE WEL EEN STAP VOORUIT?

Coca-Cola verraste de wereld met een aangescherpte doelstelling over de plastic flessen waarin het concern zijn dranken verkoopt. In 2030 wil de drankengigant ten minste 25% van al zijn merken verkopen in hervulbare en inleverbare flessen van glas of plastic.
LEES MEER
bron
Plastic Soup Foundation



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL