NSI, €285 miljoen herfinanciering, gemiddelde rentepercentage daalt

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 20/12/2016 14:26
Hoofddorp, 20 december 2016 – NSI N.V. (“NSI”) heeft €250m RCF1 faciliteiten geherfinancierd. De leningen zijn verhoogd met €15m naar €265m met lagere marges en verlengd met 1,5 jaar.
Ook is een nieuwe €20m leningsfaciliteit, zonder onderpand, met Rabobank afgesloten. Deze zal worden samengevoegd met de bestaande bancaire faciliteiten. Deze zullen worden gebruikt voor het terug betalen van de €27,5m FGH hypotheek, waarmee €114m2 aan onderpand vrij komt.
In lijn met NSI’s hedgingstrategie zijn bestaande swap contracten met vervaldata in 2018 en 2020 teruggekocht voor een bedrag van €5m. Nieuwe swap contracten zijn afgesloten voor 3 en 5 jaar, gelijk aan de looptijd van de onderliggende leningenportefeuille.
Deze transacties zullen het gemiddelde rentepercentage reduceren tot onder de 3,0% ten opzichte van 3,4% aan het einde van het derde kwartaal. De gemiddelde looptijd is verlengd van 3,8 jaar naar 4,2 jaar. De eerste lening loopt nu af in 2019. Het deel van de portefeuille dat niet belast is met een hypotheek is gestegen van ongeveer 65% tot ongeveer 75%.
Deze overeenkomsten dragen bij aan NSI’s doel om financieringsdocumentatie te harmoniseren, de looptijd te verlengen, de marges te optimaliseren en het aantal objecten met onderpand te verlagen.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL