DUITSE ECONOMEN WILLEN GOUDEN MUNT ALS ALTERNATIEF VOOR DE EURO

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 16/09/2016 15:34
Afgelopen week hebben drie Duitse economen - voormalig hoofdeconoom van Deutsche Bank, Thomas Mayer, hoofdeconoom van Degussa, Thorsten Polleit, en professor economie aan de Universiteit van Münster, Ulrich van Suntum - een voorstel gepresenteerd voor de invoering van een nieuwe gouden munt die als geldig betaalmiddel zou kunnen dienen. Met de zogenaamde ‘Gold-Euro’ kunnen bezorgde spaarders hun geld beschermen tegen de gevolgen van inflatie en negatieve rente en hebben ze een alternatief achter de hand voor het geval de euro uit elkaar valt.

Mayer, Polleit en van Suntum zien de introductie van de ‘Gold-Euro’ als alternatief geldsysteem waar men in tijden van crisis op terug kan vallen. De munten zullen primair de functie van spaarmiddel vervullen, maar in theorie zou het ook mogelijk moeten zijn de muntstukken te gebruiken als nood-betaalmiddel. Met een gewicht van 1 gram zou de ‘Gold-Euro’ als wettig betaalmiddel geaccepteerd moeten worden tegen de op dat moment geldende goudprijs per gram. Ook kan de munt volgens de economen in virtuele vorm uitgebracht worden, eveneens op basis van 1 gram goud.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL