Uitbreiding en resultaatontwikkeling SnowWorld op koers

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 04/08/2016 17:45
In lijn met eerdere aankondigingen verwacht SnowWorld de spectaculair verlengde 3e piste in haar vestiging Zoetermeer in september 2016 in gebruik te kunnen nemen. Met de goede vorderingen in het bouwproces ligt SnowWorld volledig op koers, om haar gasten direct bij de start van het wintersportseizoen 2016/2017, te kunnen laten genieten van een compleet nieuwe uitdaging op indoor wintersport gebied. De resultaatontwikkeling gedurende het 3e kwartaal van boekjaar 2015/2016 is volgens verwachting. SnowWorld gaat er nog steeds vanuit een resultaatverbetering ten opzichte van het voorafgaande boekjaar te zullen realiseren. Verlenging 3e piste SnowWorld Zoetermeer De 3e piste van SnowWorld Zoetermeer was tot voor kort 210 meter lang en zal na de verlenging 300 meter lang zijn. Hiermee ontstaat er voor wintersport liefhebbers een compleet nieuwe uitdaging. Het doel van deze verlenging is enerzijds een toename van het aantal bezoekers en anderzijds het realiseren van een verlenging van de gemiddelde verblijfsduur van de bezoekers. De bouw is nog in volle gang. De ruwbouw fase, waarbij het hoogste punt (circa 75 meter) is bereikt, is afgerond. Op dit moment wordt hard gewerkt aan het aanbrengen van de benodigde installaties. In September 2016 zal de verlenging gereed zijn en zal de piste worden voorzien van een verse sneeuwlaag. De nieuwe piste is de steilste indoorpiste van Europa. De totale investering voor de verlenging bedraagt circa € 10,0 miljoen en is volledig gefinancierd door huisbankier ABN AMRO.

Resultaatontwikkeling 3e kwartaal boekjaar 2015/2016 Voor SnowWorld zijn de eerste zes maanden van haar boekjaar, oktober tot en met maart, financieel gezien verreweg het belangrijkste. In die maanden wordt zo’n 70% van de jaaromzet gerealiseerd. In het 2e halfjaar zijn de belangrijke activiteiten de trainingen van de vele duizenden atleten in Landgraaf, de exploitatie van het klimpark in Landgraaf en de summercamps voor kinderen in Zoetermeer. Ondanks een iets lager resultaat in het derde kwartaal ten opzichte van vorig jaar verwacht SnowWorld nog steeds een hogere EBITDA en een hogere nettowinst over het gehele boekjaar 2015/2016 te behalen.

En opening spectaculair verlengde 3e piste Zoetermeer in September 2016



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL