Umicore verkoopt haar Zinc Chemicals activiteiten aan OpenGate Capital

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 01/06/2016 17:51
Umicore heeft een akkoord ondertekend over de verkoop van haar Zinc Chemicals business unit aan OpenGate Capital, een Amerikaanse private investeringsmaatschappij die zich richt op de ontwikkeling van een brede portfolio van hoogwaardige industriële activiteiten. De transactie waardeert de bedrijfswaarde van de business op € 142,4 miljoen en zal naar verwachting afgerond worden tijdens de tweede jaarhelft, onder voorbehoud van de gebruikelijke goedkeuring van de regelgevende instanties.

Marc Grynberg, gedelegeerd bestuurder van Umicore zei: “We zijn opgetogen met deze verkoopovereenkomst. Zinc Chemicals beschikt over een hoogstaande portfolio aan producten en activiteiten en onze collega’s hebben voortreffelijk werk geleverd om de activiteit als leider in haar marktsegmenten te positioneren. De nieuwe eigenaar heeft een duidelijk industrieel project voor ogen en zal de nodige middelen ter beschikking stellen om de activiteit verder te laten groeien en ontwikkelen.”

BNP Paribas en Cleary Gottlieb Steen & Hamilton traden op als Umicore’s adviseurs bij deze transactie.

Umicore EUR 45,01 -29ct vol. 291.301 gesloten.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL