Gereglementeerde Informatie - Besluiten van de Algemene Vergaderingen van Aandeelhouders van ageas SA/NV op 27 april 2016

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 27/04/2016 17:51
Op de Gewone en Buitengewone Algemene Vergaderingen van Aandeelhouders van ageas SA/NV hebben de aandeelhouders alle voorstellen goedgekeurd die door de Raad van Bestuur zijn voorgelegd.

Het percentage van het vertegenwoordigde kapitaal bedroeg 40,04%.

De Algemene Vergaderingen van Aandeelhouders hebben volgende punten goedgekeurd:

de statutaire jaarrekening voor het boekjaar 2015;
de betaling van een brutocashdividend van EUR 1,65 per Ageas aandeel[1];
het remuneratieverslag;
de benoeming van mevrouw Yvonne Lang Ketterer als onafhankelijk niet-uitvoerend lid van de Raad van Bestuur en de heer Antonio Cano, lid van het executive committee van Ageas, als uitvoerend lid van de Raad van Bestuur, voor een periode van vier jaar, tot na afloop van de Gewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders van 2020;
de herbenoeming voor een periode van vier jaar, tot na afloop van de Gewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders van 2020 van;
mevrouw Jane Murphy als onafhankelijk niet-uitvoerend lid van de Raad van Bestuur;
mevrouw Lucrezia Reichlin als onafhankelijk niet-uitvoerend lid van de Raad van Bestuur;
de heer Richard Jackson als onafhankelijk niet-uitvoerend lid van de Raad van Bestuur;
de vernietiging van de 7,207,962 in 2015 ingekochte aandelen;

De vergaderingen keurden ook de andere agendapunten goed inclusief de statutenwijzigingen en de verwerving van ageas SA/NV aandelen.

Tenslotte keurden de vergaderingen het voorstel goed tot het verlenen van decharge aan de leden van de Raad van Bestuur en aan de commissaris, van de vennootschap KPMG Bedrijfsrevisoren BV o.v.v. CVBA (KPMG) voor het boekjaar 2015.



Gereglementeerde informatie - Ageas maakt herzien totaal aantal uitstaande aandelen bekend.

Na de vernietiging van 7.207.962 Ageas aandelen die in 2015 zijn ingekocht, is het totale aantal uitstaande aandelen (de noemer) gedaald naar 216.570.471.

De Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders van ageas SA/NV keurde op 27 april 2016 de vernietiging goed van 7.207.962 aandelen (resultaat van de inkoop van aandelen in 2015). Hierdoor is het totale aantal uitstaande aandelen gedaald tot 216.570.471. Dit aantal (de noemer) zal gehanteerd worden in de berekeningen van aandelenbelangen in procenten.

Deze informatie is beschikbaar op de website van Ageas onder "Investeerders - Aandeelhoudersstructuur" (http://www.ageas.com/nl/investeerders/aandeelhoudersstructuur).






Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL