De opkomst van het Oosten: een beschouwing over de nieuwe wereldorde

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 07/04/2016 08:40
- Haroon Sheikh publiceert een boek over de economische en geopolitieke verschuiving naar het Oosten.
Haroon Sheikh, senior researcher en strategist bij FreedomLab B.V. en investeringsmaatschappij Dasym Investment Strategies B.V., maakte vele reizen naar Oost-Europa, Centraal-Azië en China. Zijn indrukken en talrijke gesprekken heeft Sheikh beschreven als één indrukwekkend reisverslag dat nu als boek is gepubliceerd. In De opkomst van het Oosten brengt Sheikh de veranderde 21e-eeuwse geopolitieke en economische verhoudingen op het Euraziatische continent in kaart. Over het maken van een documentaire wordt ook al gesproken met geïnteresseerden.

Een geopolitieke verschuiving naar het Oosten
In De opkomst van het Oosten beschrijft Haroon Sheikh hoe Duitsland, Oost-Europa, Rusland, Turkije, Iran en China zich in toenemende mate oriënteren op het Oosten. In deze regio heerst een sterke economische dynamiek, die weinig als zodanig wordt herkend. Over de eindeloze vlakten tussen Duitsland en China is een nieuwe zijderoute ontstaan, één die bestaat uit internetkabels en spoorlijnen. Deze nieuwe oostelijke transport- en migratieroutes belichamen een nieuwe wereldorde.

De opkomst van het Oosten is de uitwerking van een eerdere artikelenserie van Het Financieele Dagblad, waarin Sheikh berichtte over een 'imaginaire treinreis' door het Euraziatische gebied. Sheikh combineert journalistiek met filosofische en historische beschouwingen. Gaandeweg zijn reis openbaart zich aan de lezer een panorama waarin grenzen subtiel aan het verschuiven zijn.

Het boek is bedoeld voor een ieder die de verhoudingen in onze hedendaagse, snel veranderende wereld wil begrijpen. Sheikh heeft een diepe belangstelling voor traditie en hoe traditie in werkt op de ambities van verschillende culturen. Vanuit deze belangstelling duidt Sheikh de politieke en economische ontwikkelingen in de Euraziatische regio. Filmmaker Josjah Kunkeler verkent de mogelijkheden voor een documentaire gebaseerd op het boek.

Over Haroon Sheikh
Haroon Sheikh studeerde bestuurskunde, politicologie en filosofie in Leiden en Oxford. Hij is gepromoveerd aan de VU op een onderzoek naar de invloed van tradities op moderne samenlevingen. Sheikh is strategist en senior researcher bij FreedomLab en investeringsmaatschappij Dasym, beiden onderdeel van de Rasile Group. Daarnaast is hij verbonden aan Centrum Èthos, een onderzoeksgroep van de Vrije Universiteit. Artikelen van zijn hand zijn verschenen in media als Het Financieele Dagblad, NRC Handelsblad, Het Parool en Financial Times. Op televisie is Sheikh te zien geweest in programma’s van de Nederlandse publieke omroep HUMAN.

Over de Rasile Group
De Rasile Group is een organisatie die inspeelt op veranderingen in consumentengedrag door implementatie van nieuwe technologieën. De Rasile Group bestaat onder meer uit Dasym en FreedomLab. Waar investeringsmaatschappij Dasym de wereld van rationaliteit en financiën vertegenwoordigt, levert FreedomLab haar bijdrage op basis van innovatie, betekenis en intuïtie. De samenwerking tussen deze werelden creëert de beste condities voor het ontwikkelen van kansrijke en betekenisvolle investeringen en strategieën, en is van toegevoegde waarde voor cliënten en investeerders.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL