Advent International haalt €12 miljard op voor internationaal private equity-fonds

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 22/03/2016 12:06
Fonds volgt sectorgerichte strategie en operationele aanpak van Advent voor waardecreatie in participaties door omzet- en winstgroei

BOSTON en LONDEN, 22 maart 2016 – Advent International, een van de grootste en meest ervaren internationale private equity-investeerders, maakt vandaag bekend dat zij €12 miljard heeft opgehaald bij beleggers voor Advent International GPE VIII Limited Partnership (“GPE VIII” ofwel het “Fonds”), het achtste internationale fonds van de private equity-investeerder. Het nieuwste fonds werd binnen een half jaar volledig gevuld. Het vorige internationale fonds van Advent (GPE VII) werd in 2012 opgehaald met €8,5 miljard aan kapitaal.

Advent International is een ervaren investeerder die de afgelopen 25 jaar een sterke staat van dienst heeft opgebouwd in Nederland. Met haar strategie gericht op investeringen in buy-outs, herkapitalisaties en groeikapitaaltransacties, en ervaring en kennis in vijf hoofdsectoren (zakelijke en financiële dienstverlening; gezondheidszorg; industrie; detailhandel, consumentenproducten en de recreatiesector; en technologie, media en telecom) heeft Advent International momenteel belangen in o.a. Unit4, Mediq en Ammeraal Beltech.

Advent International heeft in totaal €27 miljard onder beheer en investeert voornamelijk in Europa en Noord-Amerika, alsmede selectief in andere regio’s waaronder Azië en Latijns-Amerika. Advent International zal met GPE (Global Private Equity) VIII dezelfde strategie volgen als met de voorlopers van dit fonds. Binnen deze hoofdsectoren en regio’s wil Advent International investeren in goed gepositioneerde ondernemingen die de potentie hebben om verdere operationele verbeteringen te realiseren en samenwerken met managementteams om waarde te creëren door omzet- en winstgroei.

“We zijn verheugd over de grote steun die we van zowel bestaande als nieuwe beleggers hebben gekregen,” aldus David Mussafer, Managing Partner bij Advent International in Boston. Dhr. Mussafer is een van de 14 Managing Partners van Advent International. “We geloven dat ons succes het resultaat is van onze diepgewortelde focus op sectoren, onze internationale aanwezigheid en wereldwijd netwerk, ons private partnership-model en de aanzienlijke operationele middelen en expertise die we aanwenden voor onze investeringen. Deze sterke basis zorgt ervoor dat we goed gepositioneerd zijn om over de hele wereld succesvolle ondernemingen te blijven vinden en op te bouwen.”

Bram Grimmelt, Director bij Advent International en verantwoordelijk voor de activiteiten in Nederland: “Deze succesvolle investeringsronde laat zien dat we een grote groep trouwe beleggers hebben, waardoor we de bewezen sectorgerichte strategie van Advent International kunnen uitvoeren. We zijn al vele jaren actief op de Nederlandse markt en hebben voortdurend goede resultaten gerealiseerd door met managementteams samen te werken om succesvolle ondernemingen op te bouwen. Ondernemingen zien dat we naast gecommitteerde financiering ook andere voordelen bieden zoals onze deskundigheid, kennis, ervaring en onze aanpak bij het ondersteunen van duurzame bedrijfsgroei. Wij zien nog veel meer mogelijkheden in de Nederlandse markt, en ook binnen het nu opgehaalde fonds blijven we geïnteresseerd in de Nederlandse markt en kunnen we onze commitment continueren”.

Met GPE VIII zal worden geïnvesteerd door een team van meer dan 130 investeringsprofessionals in Europa, Noord-Amerika en Azië. Zij kunnen de expertise en netwerken aanwenden van de professionals in het Latin American Private Equity Fund (LAPEF) van Advent International, een fonds dat gericht is op investeringen in Latijns-Amerika.

“Ons internationale team is een van de grootste en meest ervaren teams binnen de private equity-sector,” aldus Jan Janshen, Managing Partner bij Advent International in Londen. “Met behulp van dit platform kunnen we een grote verscheidenheid aan mogelijkheden creëren, selectief investeren in de meest aantrekkelijke bedrijven, en operationele verbeteringen en groei genereren met waardecreatie als doel.”

“GPE VIII heeft toezeggingen gekregen van een gevarieerde groep institutionele beleggers verspreid over de hele wereld,” aldus Johanna Barr, een van de Managing Directors en Global Co-Head of Limited Partner Services bij Advent International in Londen. “Circa 90% van het toegezegde kapitaal is afkomstig van beleggers die ook participeerden in eerdere fondsen van Advent International; het overige deel wordt verstrekt door een select aantal nieuwe beleggers.”






Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL