Gemalto gekozen als leverancier van ambitieus nieuw eID-programma in Jordanië

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 08/03/2016 07:16
Amsterdam - 08 maart 2016 - Gemalto (Euronext NL0000400653 GTO), wereldleider in digitale beveiliging, is door het Jordaans ministerie van Informatie, Communicatie en Technologie (MoICT) geselecteerd als leverancier voor het ambitieuze, nieuwe burger-ID-programma van Jordanië. Voor dit project gaat Gemalto het ministerie van Binnenlandse zaken (MOI) voorzien van de Sealys elektronische identiteitskaarten van polycarbonaat voor contactloos gebruik, samen met een uitgebreide suite van Coesys-oplossingen voor de registratie, personalisatie en uitgifte van de kaarten. Naast deze elektronische identiteitskaarten levert Gemalto ook de systemen voor automatische vingerafdrukidentificatie (AFIS), en draagt daarmee bij aan een sterkere nationale beveiliging, betere immigratiecontroles en minder risico op fraude bij de komende verkiezingen van augustus 2016.

Het registratiesysteem zal worden ingezet in 100 kantoren van de burgerlijke stand en paspoortkantoren. Het personeel van het ministerie van Binnenlandse zaken wordt hiermee in staat gesteld om persoons- en biometrische gegevens van burgers vast te leggen zonder gevaar voor het invoeren van dubbele gegevens in het nationaal register. De systemen van Gemalto zullen ook worden gebruikt voor het personaliseren en uitgeven van smartcards in 25 specifieke uitgiftecentra. De gegevens van de burgers worden zowel met laser in de kaart gegraveerd als opgeslagen in de ingebedde microprocessor, zodat functionarissen de identiteit van de houder zonder enig gevaar voor twijfel kunnen verifiëren.

De nieuwe elektronische identiteitskaarten combineren de allernieuwste digitale en grafische beveiligingsfuncties en stellen de Jordaanse overheid in staat om na uitgifte probleemloos nieuwe toepassingen aan de kaart toe te voegen. Jordanië kan dus maximaal voordeel halen uit deze eerste investering en het als platform gebruiken voor de ontwikkeling van nieuwe, beveiligde elektronische overheidsdiensten en toepassingen die tot een betere standaard van dienstverlening en verlaging van de administratieve kosten leiden.

"Betere beveiliging, een drastische verlaging van identiteitsfraude en de creatie van een vertrouwde infrastructuur voor internettoegang staan allen heel hoog in de agenda van het Koninkrijk Jordanië", aldus mevr. Majd Shweikeh, minister van Informatie, Communicatie en Technologie. "De nieuwe elektronische identiteitskaarten van Jordanië zullen de infrastructuur versterken die nodig is voor digitale ondertekening en zullen het mogelijk maken nieuwe elektronische overheidsdiensten aan de kaart toe te voegen zodra deze beschikbaar worden."

"Gemalto beschikt over de noodzakelijke middelen om op korte tijd een kant-en-klare oplossing te leveren met miljoenen elektronische ID-documenten", zegt Frédéric Trojani, uitvoerend vicepresident voor overheidsprogramma's bij Gemalto. "Naast betere bescherming van de burgers zal het invoeren van dit intelligente overheidsplatform een nieuw tijdperk voor de elektronische transformatie van Jordanië inluiden."

tijd 09.00
De AEX 432.89 -3,11 -0,71% Gemalto EUR 65,33 +33ct vol. 11.500




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL