Symbiont klopt bij Gemalto aan voor een sterke beveiliging van haar blockchain-gebaseerde diensten

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 28/01/2016 07:14
- Symbiont-platform wordt voorzien van Gemalto's SafeNet HSM's voor veilige transacties en cryptografische identiteiten

Amsterdam - 28 januari 2016 - Gemalto (Euronext NL0000400653 GTO), wereldleider in digitale beveiliging, en Symbiont, pionier in het gebruik van 'blockchain'-technologie en decentraal gedistribueerde grootboeken voor kapitaalmarkten, kondigden vandaag aan dat zij gaan samenwerken om financiële instellingen te helpen met het uitvoeren van 'slimme' contracten en andere blockchain-gebaseerde transacties. In deze partnerschap gaat Symbiont gebruik maken van Gemalto's SafeNet en haar succesvolle Hardware Security Modules (HSM's) voor het beschermen van blockchain-identiteiten en -transacties. Hiermee worden diefstal, vervalsing en ander misbruik tegengegaan.

Blockchain is een geheel nieuwe technologie waarmee transacties kunnen worden uitgevoerd binnen een peer-to-peer financieel netwerk en functioneert als een decentraal gedistribueerd grootboek die directe transactiebevoegdheid geeft aan elke betrokken tegenpartij. Het platform van Symbiont gebruikt blockchain om het voor instellingen en beleggers mogelijk te maken financiële instrumenten efficiënter uit te geven, te beheren en te verhandelen binnen een beveiligd peer-to-peer netwerk. Deze instrumenten, bekend als Smart Securites(TM), zijn te zien als zichzelf uitvoerende en kosten- en tijdefficiënte contracten in vergelijking met traditioneel verhandelde transacties. De integratie van Symbiont met Gemalto's SafeNet HSM's zorgt voor het hoogste niveau van compliance en vertrouwen in de cryptografische identiteiten die toegang geven tot deze transacties.

"Het integreren van Gemalto's geavanceerde HSM-beveiligingsmodules met de Smart Contract Blockchain-oplossing van Symbiont is niet alleen een spannende uitdaging maar zeer zeker een belangrijke stap voor de beveiliging van blockchain-gebaseerde transacties," aldus Mark Yakabuski, vicepresident Business Development Strategy van Gemalto. "Wij zien ernaar uit onze klanten te helpen met het versterken van het vertrouwen in de groeiende wereld van slimme contracten."

"De blockchain-technologie zorgt er via 'gedistribueerd vertrouwen' ('distributed trust') voor dat bij het beveiligen van gegevens geen enkel aspect over het hoofd wordt gezien," aldus Louis Stone, algemeen directeur van Symbiont. "Om de nieuwe kansen binnen de kapitaalmarkten optimaal te kunnen benutten, moet elk onderdeel tot het uiterste worden beveiligd. De combinatie van Gemalto's uitstekende HSM's en de 'slimme effecten' (Smart Securites(TM)) van Symbiont zorgt daarvoor."

Blockchain-gebaseerde slimme contracten zorgen voor tijdbesparing en een hogere efficiëntie bij het uitvoeren van transacties, van het uitgeven van obligaties tot aan dividendbetalingen en handelsbeperkingen. Wanneer een effect in het grootboek wordt genoteerd op het Symbiont Smart Securities(TM) platform, handelt het verder op geheel autonome wijze en zijn traditionele handmatige mid- en back-officehandelingen niet langer nodig. Deze transacties en identiteiten worden beveiligd door Gemalto's SafeNet HSM's die zorgen voor bescherming van de cryptografische sleutels en voor encryptie, decryptie, authenticatie en digitale ondertekening van de slimme transacties.

Gemalto's SafeNet HSM's zijn gespecialiseerde cryptografische processoren, specifiek ontworpen voor het beschermen van de levenscyclus van cryptografische sleutels voor veilige transacties, identiteiten en applicaties. SafeNet HSM's zijn te zien als betrouwbare ankers voor het beschermen van de cryptografische infrastructuur van de meest veiligheidsbewuste ondernemingen ter wereld. Dit gebeurt door het veilig beheren, verwerken en opslaan van cryptografische sleutels in een gehard en fraudebestendig apparaat. SafeNet HSM's bieden het omvangrijkste ecosysteem van geïntegreerde technologiepartners. Veel van 's werelds grootste financiële instellingen maken hiervan gebruik voor het beveiligen van meer dan $1 biljoen dollar aan financiële transacties per dag.

Over Symbiont
Symbiont overbrugt de kloof tussen het nieuwe 'blockchain'-ecosysteem en Wall Street. De onderneming ontwikkelt een platform waarmee financiële-marktparticipanten programmeerbare versies van traditionele effecten kunnen maken in de vorm van Smart Securities(TM): zichzelf uitvoerende digitale contracten die worden opgeslagen in een decentraal gedistribueerd grootboek, bekend als de 'blockchain'. Met dit platform kunnen gebruikers hun smart securities(TM) efficiënt uitgeven, beheren en verhandelen binnen één, wereldwijd peer-to-peer financieel netwerk. www.symbiont.io


tijd 09.27
Gemalto EUR 55,73 -14ct vol. 18.311



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL