Coop Bank Denemarken introduceert als eerste de unieke contactloze EMV-kaart van natuurlijk materiaal van Gemalto

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 31/03/2015 07:27
Amsterdam, 31 maart 2015 - Gemalto (Euronext NL0000400653 GTO), de wereldleider in digitale beveiliging, heeft aangekondigd dat Coop Bank Denemarken, een onderdeel van de retailgroep Coop, die in handen is van 1,4 miljoen coöperatieve leden, de unieke Optelio contactloze EMV-kaarten van natuurlijk materiaal van Gemalto zal gebruiken. Dit is de eerste keer dat deze kaart op dergelijke commerciële schaal wordt uitgerold, een nieuw bewijs van de inspanningen die Coop Bank levert voor het milieu. De kaarten zijn gemaakt van een uniek materiaal, PLA1 op basis van mais, dat 100% biologisch afbreekbaar en CO2-neutraal is, zonder in te boeten aan creatieve mogelijkheden voor artwork van hoge kwaliteit.

Deze innovatieve combinatie van een milieuvriendelijke technologie met een contactloze EMV-betaaloplossing is goedgekeurd door de grote internationale betaalgroepen. Vanaf de zomer van 2015 zal de kaart ook het nationale betaalsysteem, Dankort, ondersteunen. In het kader van de meerjarenovereenkomst zal Gemalto de bank bijstaan op het gebied van artwork, productie en fulfilment.

Momenteel wordt de infrastructuur voor contactloze betalingen op grote schaal uitgerold in Denemarken, waarbij verwacht wordt dat het gebruik van contactloze betaalterminals een hoge vlucht zal nemen in 2015. De snelheid en het gemak van contactloze betalingen zullen ervoor zorgen dat consumenten deze nieuwe technologie meteen zullen omarmen, en het gebruik van contactloze producten zal nieuwe markten openen voor contante transacties voor kleine bedragen, waardoor nieuwe inkomstenstromen voor de bank zullen worden gecreëerd.

"Nu Coop Bank de eerste EMV-kaarten ooit van natuurlijk materiaal uit het Optelio-assortiment van Gemalto heeft ingevoerd, is het een evidente stap voor onze bank om ook de eerste versie met dubbele interface te introduceren. Wij hopen dat dit een nieuwe wereldwijde milieunorm zal worden voor de banksector," aldus Charlotte Skovgaard, Managing Director voor Coop Bank Denemarken. "Gemalto was een al even evidente keuze als leverancier, door zijn goede trackrecord op het vlak van leveringen en zijn sterke lokale aanwezigheid in Denemarken."

"Onze oplossing van natuurlijk materiaal sluit perfect aan op het streven van Coop Bank om een onderneming te zijn met een diepgewortelde inzet voor maatschappelijke en ecologische duurzaamheid," voegt Philippe Cambriel, President for Europe, Mediterranean and CIS bij Gemalto hier aan toe. "In Denemarken is er een groot milieubewustzijn en mensen verwachten milieuvriendelijke producten in elk aspect van hun leven, dus ook om te bankieren. Door deze ontwikkeling zullen de cliënten van Coop Bank ook sneller vertrouwd raken met het uitvoeren van contactloze betalingen, waardoor het pad wordt geëffend voor weer andere ontwikkelingen, zoals mobiel betalen."

1 De biologische kaart van Gemalto is gemaakt van polymelkzuur (PLA - poly lactic acid), een vervanger van traditionele plastics op basis van petroleumchemicaliën die biologisch afbreekbaar en composteerbaar is en niet giftig is bij verbranding.






Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL