Gemalto levert softwareoplossing voor uniform nationaal register van identiteitsdocumenten in Oman

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 17/03/2015 07:20
Amsterdam, 17 maart 2015 - Gemalto (Euronext NL0000400653 GTO), de wereldwijde marktleider in digitale beveiliging, kondigt aan dat de koninklijke politie van Oman zijn documentbeheersysteem Coesys zal gebruiken om één uniforme registratie-infrastructuur voor alle identiteitsdocumenten van het sultanaat te creëren. Het nieuwe systeem zal in de eerste plaats worden toegepast voor de elektronische identiteitskaart, die in Oman al vele jaren in gebruik is, en voor het elektronische paspoort, dat officieel is gelanceerd op 15 januari 2015. De koppeling van deze twee documenten, allebei ontwikkeld en geleverd door Gemalto, zal het inschrijvingsproces vereenvoudigen en zo aanzienlijke voordelen bieden voor zowel de politie als de burgers.

Wanneer de Omani het nieuwe elektronische paspoort aanvragen, zullen ze niet meer het hele inschrijvingsproces hoeven te doorlopen, aangezien de persoonlijke gegevens die zijn verstrekt voor de elektronische identiteitskaart zijn opgeslagen in het nationale register en dus opnieuw kunnen worden gebruikt. De kruisverwijzingen tussen de elektronische identiteitskaart en het elektronische paspoort voegen een extra veiligheidsdimensie toe en versterken ook de samenwerking met internationale autoriteiten.

"Na de succesvolle implementatie van enkele belangrijke nationale programma's in Oman, was Gemalto de aangewezen partner om een uniforme oplossing hiervoor te ontwikkelen," verduidelijkt generaal-majoor Sulaiman Al-Harthy, assistent-inspecteur-generaal van de koninklijke politie van Oman. "Dit project voegt een nieuw hoofdstuk toe aan onze lange relatie met Gemalto, die al teruggaat tot in 2002, en bewijst dat het een leverancier van volledige oplossingen en dienstverlening is."

"Deze nieuwe ontwikkeling weerspiegelt het niet-aflatende streven van het land om het publieke domein te laten profiteren van de voordelen van de moderne informatietechnologie," voegt Hisham Surakhi, senior vice president voor overheidsprogramma's in het Midden-Oosten bij Gemalto, eraan toe. "De lancering van het elektronische paspoort zou ook een springplank kunnen zijn naar innovatieve oplossingen in de toekomst, zoals elektronische grensbewaking of slimme toegangspoorten op luchthavens."




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL