Inverko noemt suggestie ‘dichte geldkraan’ In artikel Quote, ‘een compleet onzin verhaal’

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 12/12/2014 08:05
Op 11 december kopt Quotenet: ‘ABN Amro draait geldkraan naar Inverko (Newconomy) dicht’. In een eerste reactie noemt president commissaris Daan Zethoven dit ‘een compleet onzin verhaal’. ‘Het is onvoorstelbaar hoe zaken een eigen leven kunnen gaan leiden. Het artikel staat vol met onwaarheden’.
Zethoven vervolgt: ‘Allereerst betreft de kwestie waarop in het artikel wordt gedoeld niet direct de NV, maar één van haar werkmaatschappijen, namelijk Inverko Polymers. Deze onderneming werkt momenteel zonder financiering van haar werkkapitaal maar wil dit om invulling te geven aan haar groeistrategie wel aantrekken. Daarbij wordt Inverko Polymers echter gehinderd door het feit dat een deel van de assets nog als zekerheid zijn verstrekt onder een financiering van de verkopende partij uit 2010. De afspraak bij overname was dat deze zouden worden losgeknipt, middels een additionele aflossing door de verkopende partij op haar financiering. Vanwege onvoorziene omstandigheden is hier vertraging bij opgetreden. De bank doet namelijk eerder gemaakte afspraken niet ongewijzigd gestand. In de hierop volgende discussie hebben we recent met de ABN Amro Bank juist de eerste voorzichtige stappen gezet richting een compromis en hebben we vertrouwen in het gezamenlijk vinden van een passende totaaloplossing. De kop van het artikel impliceert een ingetrokken krediet of iets dergelijks en daarvan is dus geen enkele sprake. Er zijn diverse scenario´s voor een oplossing voor handen, waarbij met diverse banken en investeerders is gesproken, die serieuze interesse hebben getoond om hierin een rol te spelen.
CEO Henk Alssema wil aanvankelijk geen reactie geven, behoudens dat de voorzitter van de Raad van Commissarissen inhoudelijk zal reageren vanwege Alssema zijn tegenstrijdige belang. Hij voegt daar nog wel aan toe: ‘Wij werken in goede harmonie keihard aan het uitbouwen van onze onderneming en willen daarbij de markt adequaat informeren over de gang van zaken. We worden echter enorm beschadigd door dit soort ongenuanceerde berichten. Quote lijkt een soap te regisseren rondom een paar voormalig betrokkenen bij het beursfonds. Wij ondervinden hiervan concrete schade, omdat onze zakenrelaties en beleggers uit de geschreven onwaarheden verkeerde conclusies kunnen trekken. Wij beraden ons op juridische stappen en een forse schadeclaim richting Quote.’

Over Inverko Inverko N.V. (Euronext: INVER), gevestigd in Leek, is een groep van drie ondernemingen - Inverko Polymers in Leek, Inverko Compounding in Emmen en Synaplast GmbH in Niedelangen (Dtsl). De ondernemingen houden zich via het concept ‘Van afval tot eindproduct’ bezig met de recycling van zowel huishoudelijk als industrieel kunststof afval. Daarbij wordt uitgegaan van de volledige waardeketen, van de inzameling van afval tot levering van grondstoffen en eindproducten. De ondernemingen uit de groep beheersen het grootste deel van deze keten en streven ernaar deze te versterken en uit te breiden door middel van voorwaartse en achterwaartse integratie.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL