Noorwegen kiest voor Gemalto Trusted Service voor de commerciële introductie van NFC mobiel betalen

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 01/12/2014 07:21
Amsterdam, 1 december 2014 - Gemalto (Euronext NL0000400653 GTO), wereldleider op het gebied van digitale veiligheid, maakt bekend dat zijn Allynis Trusted Service Hub de commerciële introductie mogelijk maakt van Valyou, de eerste mobiele betalingsdienst in Noorwegen van Telenor, DNB en SpareBank 1. Met drie miljoen abonnees in Noorwegen en een slordige 180 miljoen abonnees wereldwijd is Telenor de grootste mobiele aanbieder in Noorwegen. DNB en SpareBank 1 zijn respectievelijk de grootste en op één na grootste financiële dienstverleners in het land. Nog vier andere banken zijn al voornemens om zich bij de Valyou-gemeenschap aan te sluiten, waardoor nóg meer gebruikers op een veilige manier met een simpele beweging van hun smartphone voor een voor NFC geschikte terminal betalingen kunnen verrichten bij fast food restaurants, supermarkten en benzinestations.



Gemalto's hub platform voor Valyou is een bedrijfsklare commerciële dienst die wordt gehost in Gemalto's erkende en veilige datacentra. Voor NFC-betalingen wordt zodoende een veiligheid op bankniveau zekergesteld. Bepalend aspect is dat banken, mobiele aanbieders, transportbedrijven en alle digitale dienstverleners hiermee één verbinding wordt geboden om hun mobiele diensten veilig en naadloos in te zetten. Gemalto's oplossing biedt Valyou bovendien het breedste gebruikersbereik en de meest toekomstbestendige technologie binnen mobiele platformen.

"We kunnen niet wachten om in Noorwegen met de promotie van NFC van start te gaan en alle consumenten te een breed gamma aan innovatieve diensten te bieden, te beginnen met betalingsverrichtingen, gevolgd door identificatie, toegangscontrole, kaartverkoop, loyaliteitsprogramma's en speciale aanbiedingen," zegt Tor Jacobsen, Valyou's algemeen directeur. "Met dit in gedachten hebben we gekozen voor het bewezen dienstenplatform van Gemalto. Hiermee is het mogelijk om in de loop van tijd andere geïnteresseerde partijen toe te voegen en het zal de overgang naar dergelijke betalingen en blijvend gebruik ervan door de consument bevorderen."

"Gemalto is er bij gebaat om Valyou bij te staan in zijn rol als NFC-accelerator, aangezien het voornemens is om het mobiele contactloze eco-systeem over de gehele Scandinavische regio uit te breiden," zegt Philippe Cambriel, Gemalto's directeur voor Europa, het Middellandse Zeegebied en het GOS. "Consumenten zijn zeer enthousiast om NFC-diensten te gaan gebruiken. Dit blijkt uit de positieve terugkoppeling die ontvangen werd na een eerder proefproject door Telenor en DNB, waarin 97% van de deelnemers liet weten dit soort dienst te willen gebruiken zodra die wordt geïntroduceerd."




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL