Gemalto implementeert veilige oplossing voor online bankieren in Indonesië

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 04/11/2014 07:26
Amsterdam, 4 november 2014 - Gemalto (Euronext NL0000400653), wereldleider op het gebied van digitale beveiliging, kondigde vandaag aan dat haar uitgebreide sterke authenticatieoplossing door PT Bank Muamalat Indonesia Tbk (BMI) is geselecteerd om de beveiliging van haar platform voor internetbankieren te versterken. BMI, dat beschikt over 456 kantoren in 33 provinciën, is de eerste bank in Indonesië die innovatieve diensten introduceert aangepast aan de financiële praktijken van de Islam. De beide programma's Ezio eBanking Server en Ezio Signing Token zullen end-to-end beveiliging bieden van gevoelige gegevens, waardoor het vertrouwen van klanten in BMI zal worden versterkt en aan diverse overheids- en sectorspecifieke voorschriften wordt voldaan.

De belangrijkste onderscheidende factor van Ezio is de sterke authenticatieserver, die als eerste compatibel is met zowel de toonaangevende eigen technologieën als de populairste open standaards in de bedrijfstak, waardoor alle soorten twee-factor authenticatietokens, inclusief OTP, PKI, OATH en softwareoplossingen worden ondersteund. Daardoor worden de investeringen beschermd en kunnen bestaande BMI-systemen eenvoudig worden geïntegreerd. De server ondersteund vele verschillende vormfactors, waardoor BMI flexibeler wordt bij het kiezen van de authenticatiemethode die het best past bij de behoeften van elk klantsegment, en voor schaalbaarheid in de toekomst zorgt.

Het huidige op SMS gebaseerd tokensysteem van BMI zal worden vervangen door het Ezio Signing Token, dat wordt gebruikt voor de authenticatie en autorisatie van gevoelige transacties. Het token wordt beschikbaar gesteld aan de bedrijfsklanten van BMI ter beveiliging van hun online banktransacties van grote waarde.

"Internetbankieren is een cruciale dienst waardoor BMI haar fysiek verspreide klanten effectief van dienst kan dienen", aldus Tan Teik Guan, Vice President Authentication Server and Software Solutions bij Gemalto. "In Indonesië zal het internetgebruik de komende vijf jaar naar verwachting drie keer zo snel stijgen als dat van de algehele economie, en neemt dan in 2016 ten minste 2,5% van het BBP voor zijn rekening. De schaalbaarheid van Gemalto's Ezio oplossing bereidt BMI al voor op deze verwachte sterke vraag."

Gemalto levert Ezio aan BMI via zijn partner PT Infinetworks Global.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL