Zalando naar de beurs, waarom niet in het eigen land?

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 23/08/2014 09:43
Let op 12 dec. 2012
‘Verlies Zalando: 40 miljoen euro’
Modewinkel Zalando sluit dit jaar(2012) af met een verlies van naar schatting veertig miljoen euro.
Daarmee verdubbelen de rode cijfers, want een jaar geleden bedroeg het verlies twintig miljoen euro. De Duitse uitgave Focus Magazin meldt de Zalandocijfers, maar geeft zijn bron niet prijs.
Tegenover het verdubbelde verlies staat ook een verdubbeling van de omzet. De online modezaak boekte in 2011 een omzet van 510 miljoen euro. Dat bedrag steeg in de eerste helft van 2012 al tot 471 miljoen euro. Bij het huidige groeitempo gaat Zalando dit jaar nog over de grens van de miljard euro aan verkopen.
Het nettoverlies, betrekkelijk klein op zo’n groot verkooptotaal, groeide vermoedelijk als gevolg van de uitgaven aan marketing en reclame in de online en traditionele media. Het bedrijf investeert veel in het verleiden van potentiële klanten.
In oktober van dit jaar betaalde de Zweedse investeerder 287 miljoen euro om nog eens tien procent van de aandelen Zalando te verwerven. Daarmee komt de waardering van de Europese webwinkel op een kleine drie miljard euro. Kinnevik is nu de grootste aandeelhouder. De Zweden hebben ook belang in onder meer Tele2, CDON Group (Heppo, Nelly.com) en Metro.

Het Duitse Zalando verovert in razend tempo Europa. In 2008 startten de oprichters een webwinkel in flipflops. Met hun mobiele telefoon als callcenter.

lees elders meer op
http://zakelijk.infonu.nl/onderneming/108305-zalando-wil-groter-en-beter.html



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL