Gemalto neemt deel aan het GSMA pan-Afrikaanse mHealth Initiatief

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 15/07/2014 07:24
Amsterdam, 15 juli 2014 - Gemalto (Euronext NL0000400653 GTO), de wereldleider in digitale beveiliging, ondersteunt het GSMA1 pan-Afrikaanse mHealth Initiatief (PAMI), een mobiel ecosysteem dat is gericht op het verbeteren van de gezondheid en voeding van moeders en kinderen in het Afrika ten zuiden van de Sahara. Optredend als een van de eerste toonaangevende partners in deze ambitieuze onderneming, draagt Gemalto bij met zijn expertise in digitale veiligheid aan twee cruciale mHealth programma's: Het Every Women Every Child Global Strategy van de Verenigde Naties en het Global Nutrition for Growth Compact.

GSMA's PAMI brengt betrokkenen samen uit zowel de automobiel- en gezondheidsindustrie, evenals uit de openbare sector. Het project zal een breed bereik aan communicatieproducten, oplossingen en infrastructuren naar een hoger niveau brengen om duurzame en effectieve mHealth ondersteuning te bieden die tegemoet komt aan de behoeften van meer dan 15 miljoen zwangere vrouwen en moeders met kinderen onder de leeftijd van vijf jaar.

De eerste fase van het initiatief zal in september 2014 in zeven landen worden gelanceerd (Ivoorkust, Ghana, Nigeria, Rwanda, Zuid-Afrika, Uganda en Zambia), met in het begin van 2015 nog een uitbreiding met vier extra (Kenia, Malawi, Mozambique en Tanzania).

Gemalto zal helpen om de diensten van mHealth en voeding dynamisch aan de mass ate leveren via zijn geavanceerde SmartMessage oplossing van interactieve berichtgeving, waarmee zijn bestaande relaties met mobiele dienstverleners in de regio naar een hoger niveau worden gebracht. Het doel is om de relaties tussen patiënten en belanghebbenden in de gezondheidszorg te vereenvoudigen teneinde gericht advies over voeding en gezondheid te geven via de mobiele telefoon.

"Aangezien de wereld steeds digitaler en draadlozer wordt, zijn wij verheugd om te zien dat met dit initiatief onze oplossingen worden gebruikt om een nobel social doel te ondersteunen", merkte Philippe Vallée, Chief Operating Officer bij Gemalto op. "Er bestaat zeker geen duidelijker voorbeeld van de mogelijkheden van mobiele oplossingen om de verwachtingen en gevolgen voor miljoenen mensen in het Afrika ten zuiden van de Sahara fundamenteel te veranderen."

1 De GSMA vertegenwoordigt wereldwijd de belangen van mobiele dienstverleners. De GSMA omvat meer dan 220 landen en verenigt bijna 800 van de mobiele dienstverleners in de wereld met meer dan 250 bedrijven in het bredere mobiele ecosysteem, waaronder fabrikanten van handsets, softwarebedrijven, leveranciers van apparatuur en Internetbedrijven, evenals organisaties in industriële sectoren zoals financiële diensten, gezondheidszorg, media, transport and utiliteiten. De GSMA organiseert ook voor de industrie toonaangevende evenementen zoals het Mobile World Congress en Mobile Asia Expo.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL