Solvay en INEOS creëren INOYN™, een toonaangevende chlorovinylproducent

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 26/06/2014 08:55
Brussel, 26 juni 2014 --- Solvay heeft een definitieve overeenkomst ondertekend met INEOS voor het oprichten van een sterke speler in chlorovinyl, INOVYN™. Naar verwachting zal de joint venture eind dit jaar tot stand worden gebracht, na de desinvesteringen op verzoek van de Europese Commissie. Tot aan de afronding zullen Solvay en INEOS hun activiteiten afzonderlijk van elkaar voortzetten.
“Dankzij deze overeenkomst hebben we nu een unieke gelegenheid om een competitieve speler van wereldklasse te creëren met hoogkwalitieve activa en substantiële synergieën, waarmee het beter in staat is het hoofd kan bieden aan de uitdagende marktcontext in Europa,” zei Jean-Pierre Clamadieu, CEO van Solvay. “Dit is een verdere belangrijke stap in de transformatie van Solvay’s bedrijfsprofiel.”
De voorwaarden van de joint venture-overeenkomst zijn vereenvoudigd en aangepast aan het remediepakket en de uitdagende marktomstandigheden. Solvay zal een voorafbetaling van € 175 miljoen ontvangen bij de totstandkoming van INOVYN™ en passiva ter waarde van € 250 miljoen aan de joint venture overdragen. Na drie jaar zal Solvay uit INOVYN™ stappen, waarbij het extra contanten zal ontvangen met een streefwaarde van € 250 miljoen. Deze betaling bij uitstap zal worden aangepast op basis van de gemiddelde prestaties van het driejarig bestaan van de joint venture, maar met minimaal € 75 miljoen vastgelegd.
De transactie zal leiden tot een boekhoudkundige waardevermindering van ongeveer € (420) miljoen, die opgenomen zal worden in Solvay’s nettowinst, groepsaandeel, in het tweede kwartaal van 2014. Deze waardevermindering, voornamelijk niet-contant, omvat een afschrijving van € (142) miljoen van Rhodia’s goodwill die oorspronkelijk aan deze bedrijfsactiviteit was toegekend, een uitgestelde afschrijvingslast van € (60) miljoen, belastingen en andere kosten verbonden uit deze overeenkomst voor € (70) miljoen in totaal.
INOVYN™ zal zijn hoofdzetel in Londen hebben en aanwezig zijn in acht Europese landen met 14 sites. De proforma-omzet van 2013 bedraagt meer dan € 3 miljard. Het beheer zal evenredig verdeeld zijn tussen beide partners.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL