BNP Paribas Real Estate introduceert kantoorrating voor huurders

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 03/06/2014 09:17
Sociale technologie brengt transparantie in vastgoed
3 Juni 2014 - BNP Paribas Real Estate Netherlands introduceert een online huurderswaarderingssysteem (kantoorrating) genaamd SoBuildings naar analogie van een rating in de hotel- of restaurantwereld. Hiermee kan de huurder direct invloed uitoefenen op de waardering van het gebouw. Dit is een nieuwe stap in de vastgoedbranche om gebruikers een sterkere stem te geven in de waardering van kantoorgebouwen.
Waarom een kantoorrating?
In de kantorenmarkt zijn de mensen verloren geraakt. Locatie, locatie, locatie, was jarenlang de mantra. De afstand tussen de beleggers en de gebruikers is groot en de communicatie daardoor niet transparant. Door de invoering van de kantoorrating als online waarderingssysteem wil BNP Paribas Real Estate deze afstand verkleinen met als doel de service verder te verbeteren.
Hoe werkt de kantoorrating?
De online rating is opgebouwd uit vier categorieën: service, sociale omgeving, gebouwkwaliteit & locatie, allen met evenveel waarde. Naast de twee traditionele vastgoedwaarden zoals gebouwkwaliteit en locatie, zijn er twee belangrijke waarden voor huurders aan toegevoegd: De service van de eigenaar en de sociale omgeving. Kortom, is de eigenaar betrokken & behulpzaam en is de werkomgeving dynamisch, prettig en gezellig? Deze nieuwe - sociale - categorieën worden door de rating meetbaar en kunnen zo middels trendanalyse gaan bijdragen aan de waardering van het gebouw.
Wat is de waarde voor de huurder & verhuurder?
De huurder krijgt door de introductie van een kantoorrating een invloedrijke stem. Daarnaast geeft de rating aan een zoekende huurders meer inzicht. De openheid van de kantoorrating biedt een kans voor eigenaren om zich te onderscheiden in service en kwaliteit. De investeerders krijgen beter zicht op de realtime huurderstevredenheid, de trend in de loop van tijd en de invloed hiervan op de (verkoop)waarde van hun investering.
Sociale technologie
De kantoorrating wordt ondersteund door sociale technologie. Naast een online platform biedt BNP Paribas Real Estate haar huurders een Service App voor smartphones aan waarmee, naast de rating, ook zaken als servicemeldingen en een gebouwcommunity mobiel gemanaged kunnen worden. Deze producten zijn ontworpen samen met SoBuildings, een start-up die zich richt op de ontwikkeling van sociale technologie voor gebouwen.
Over BNP Paribas Real Estate Netherlands
BNP Paribas Real Estate Netherlands is een vastgoedadvieskantoor gespecialiseerd in asset/portfoliomanagement, transacties, bedrijfsvastgoed, taxaties, en advisering bij onder andere insolventie, herstructureringsopgaven en het herpositioneren van vastgoedobjecten en portfolio's. BNP Paribas Real Estate is wereldwijd een van de grootste vastgoedadviseurs, met een internationaal netwerk in 36 landen met meer dan 3.400 medewerkers.
www.realestate.bnpparibas.nl
Over SoBuildings
SoBuildings ontwikkelt sociale technologie voor gebouwen. Met de inzet van deze technologie wil het bedrijf eigenaren en gebruikers dichter bij elkaar brengen. Een kantoorrating, een service app voor huurders en een online communicatieplatform zijn de eerste producten van deze start-up.
www.sobuildings.com



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL