Moldova selecteert Gemalto voor het nieuwe elektronische paspoortprogramma

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 27/05/2014 07:24
Amsterdam - 27 mei 2014 - Gemalto (Euronext NL0000400653 GTO), wereldleider op het gebied van digitale beveiliging, heeft een meerjarencontract gewonnen voor het leveren van de volgende generatie ePassports voor het Centrum voor middelen voor staatsinlichtingen 'Registru'* van de Republiek Moldavië. Het complete boek van Gemalto inzake ePassport zoals aangeboden aan de CSIR Registru omvat de veilige geïntegreerde sofware Sealys eTravel en eCovers, evenals geavanceerde visuele veiligheidsfuncties. Gemalto biedt binnen het bestaande documentuitgifteproces ook ondersteuning voor de integratiediensten aan. De introductie van de nieuwe generatie-oplossing start in de zomer van 2014. Het zal de vorige generatie paspoorten in de Republiek Moldavië vervangen en het voor de inwoners van Moldavië mogelijk maken om zonder visum naar de Europese Unie te reizen.

Het ePassport van Gemalto voor Moldavië omvat een scan van een digitale foto en twee vingerafdrukken in de contactloze microprocessor, waarmee een veilige en betrouwbare authenticatie van de identiteit van de houder wordt geboden. Het nieuwe programma zal ook de eerste in de wereld zijn waarmee Supplemental Access Control (SAC) wordt geïmplementeerd. Dit is het meest recente beveiligingsmechanisme dat door de ICAO wordt aanbevolen en werd gemandateerd door de EU voor het beveiligen van toegang tot gegevens die in de microprocessor zijn opgeslagen.

De geïntegreerde software Sealys eTravel van Gemalto is gecertificeerd volgens de ICAO Common Criteria en werd ontwikkeld om te garanderen dat de autoriteiten van Moldavië de meest geavanceerde snelheid hebben om ePassports te lezen, waardoor een snellere doorgang bij de douane een feit is. Duurzaam Sealys eCovers en de geïntegreerde componenten zullen gedurende hun levenscyclus van tien jaar uitstekend slijtagebestendig blijken te zijn.

"Als een belangrijk voordeel voor onze burgers zal het nieuwe document hen toegang bieden tot landen die de ePassport verificatie-infrastructuur hebben ingezet," stelde Serghei Railean, Director General van CSIR Registru. "Wij kijken uit naar het samenwerken met Gemalto om de inwoners van Moldavië de meest recente vorm van e-Identity-documenten te bieden, voor een ongeëvenaard niveau van beveiliging en privacy."

"Dit nieuwe contract is een verdere versteviging van de aanwezigheid van onze organisatie in Moldavië," aldus Tommi Nordberg, Senior Vice President of Government Programs bij Gemalto. "Als een vroegtijdige speler op het gebied van het proces om een visum niet langer noodzakelijk te laten zijn, dient Moldavië te voldoen aan de groeiende vraag van haar inwoners naar een biometrisch paspoort en Gemalto is volledig toegewijd om het land ondersteuning te bieden om aan deze uitdaging te voldoen."

* Het centrum voor middelen voor staatsinlichtingen 'Registru' maakt deel uit van het Ministerie van Informatietechnologie en Communicatie in Moldavië.




Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL