Gemalto geselecteerd voor Algerijns ePaspoort

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 22/05/2014 07:21
Amsterdam, 22 mei 2014 - Gemalto (Euronext NL0000400653 GTO), wereldwijd toonaangevend in digitale beveiliging, maakte bekend door de Algerijnse overheidsinstelling "Hôtel des Monnaies de la Banque d'Algérie" te zijn uitgekozen als leverancier voor Sealys eCover voor ePaspoorten en embedded eTravel-software. Deze keuze ondersteunt het ambitieuze Algerijns e-paspoortprogramma en verhoogt de productiecapaciteit. Gemalto's technologie wordt versterkt door zijn geavanceerde productie- en levercapaciteiten die de snelle invoering van ePaspoorten waarborgt en daarnaast reizen voor Algerijnse staatsburgers prettiger en gemakkelijker maakt.

De embedded Sealys eTravel-software is gecertificeerd volgens de ICAO Common Criteria en biedt de hoogst mogelijke prestaties voor zowel personalisering als veilige toegang tot gegevens. Zodoende profiteert Hôtel des Monnaies de la Banque d'Algérie van betere prestaties op het gebied van personalisering en dalen de kosten van uitgifte voor ePaspoorten. Daarnaast voldoen Gemalto's Sealys eCovers aan de hoge eisen voor duurzaamheid en kwaliteit van het Algerijnse programma, dankzij hun uitstekende slijtvastheid gedurende de levensduur van het ePaspoort.

"Wij hebben een betrouwbare partner nodig om ervoor te zorgen dat de ePaspoorten zo snel mogelijk aan burgers in het hele land worden verstrekt," verklaarde Hôtel des Monnaies de la Banque d'Algérie. "Gemalto heeft de wereldwijde ervaring hiervoor en biedt ons het serviceniveau en de bijbehorende productiecapaciteit waarmee wij in alle fases van het programma snel tot uitgifte kunnen overgaan."

"De wereldwijde omschakeling van papieren identiteitsbewijzen naar eDocumenten zet zich voort en Gemalto verwacht dat in 2017 meer dan 50% van de in omloop zijnde paspoorten is voorzien van een chip," zei A. Bouzbib, Senior Vice President of Government Programs van Gemalto. "Algerije volgt deze mondiale trend en met Gemalto's wereldwijde ervaring kunnen de Algerijnse autoriteiten hun doelstellingen op de kortst mogelijke termijn realiseren."






Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL