Milde winter raakt resultaten RWE

Alleen voor leden beschikbaar, wordt daarom gratis lid!

Overig advies 14/05/2014 07:49
ESSEN (AFN) - Het Duitse energieconcern RWE, moederbedrijf van het Nederlandse Essent, heeft in het eerste kwartaal duidelijk hinder ondervonden van de milde winter in Europa en de lagere stroomprijzen. De winst en de omzet van RWE gingen omlaag, blijkt uit vandaag gepubliceerde cijfers.

De nettowinst zakte met 36 procent tot 838 miljoen euro en de omzet ging met 9 procent omlaag tot 14,7 miljard euro in vergelijking met een jaar eerder. RWE verkocht in de eerste 3 maanden van dit jaar 6 procent minder stroom en 19 procent minder gas. Door de zwakkere energievraag en de concurrentie van alternatieve energiebronnen heeft RWE te kampen met overcapaciteit en daarom is het bedrijf bezig energiecentrales te sluiten.

,,Zoals verwacht geeft het eerste kwartaal de moeizame marktomstandigheden in de energiesector weer'', aldus de Nederlandse RWE-topman Peter Terium in een toelichting op de cijfers.

DEA
RWE paste zijn winstverwachting voor heel 2014 aan vanwege de verkoop van de olie- en gastak DEA aan het investeringsbedrijf van de Russische miljardair Michaïl Fridman voor 5,1 miljard euro. Die verkoop werd in maart aangekondigd.

De nettowinst wordt nu geraamd op 1,2 tot 1,4 miljard euro, terwijl RWE eerder rekende op 1,3 tot 1,5 miljard euro. Dankzij de verkoop van DEA zal de schuld van RWE dalen tot 26 miljard euro aan het einde van 2014, van bijna 31 miljard euro een jaar eerder.



Beperkte weergave !
Leden hebben toegang tot meer informatie! Omdat u nog geen lid bent of niet staat ingelogd, ziet u nu een beperktere pagina. Wordt daarom GRATIS Lid of login met uw wachtwoord


Copyrights © 2000 by XEA.nl all rights reserved
Niets mag zonder toestemming van de redactie worden gekopieerd, linken naar deze pagina is wel toegestaan.


Copyrights © DEBELEGGERSADVISEUR.NL